Fico s Nečasom chcú spoločnú futbalovú ligu

SITA
29.10.2012 14:09

Futbal a hokej – ani tieto témy český premiér Petr Nečas a slovenský premiér Robert Fico neobišli počas historicky prvého spoločného rokovania ich kabinetov v Uherskom Hradišti.

Fico s Nečasom chcú spoločnú futbalovú ligu
SITA

„Niekedy sa od premiérov vyžaduje zaujať postoj aj k veciam, do ktorých nás nič nie je – a to je presne futbal a hokej,“ poznamenal slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD).

Konkrétne pretriasali možnosť spoločného organizovania športových akcií, teda svetového hokejového šampionátu a spoločnej futbalovej ligy. Česká republika v roku 2015 organizuje MS v ľadovom hokeji a aj tu sú podľa Nečasa na mieste úvahy o možnej spolupráci so Slovenskom.

„V prípade, že napríklad hokejové zväzy k tejto spolupráci pristúpia, tak budú mať plnú podporu oboch vlád,“ uistil Nečas. Fico potvrdil, že Slovenská republika má záujem na spoluorganizovaní šampionátu v budúcnosti. „Pokiaľ by sme sa na tom dohodli, tak SR zase naopak je pripravená ponúknuť spoluprácu Českej republike v roku 2018," uviedol Fico s tým, že sa ukázalo, že táto spolupráca má význam – je to najlepšia cesta, ako reprezentovať obe krajiny vo svete. Ak sa dohodnú český a slovenský zväz, budú ich podporovať.

Podobné úvahy sú aj o spoločnej futbalovej lige. „Aj keď sme si vedomí, že jednotlivé futbalové zväzy sú úplne nezávislé na štáte, tak táto úvaha je podľa mňa úplne legitímna. Tam, kde by prispela k vyššej kvalite týchto súťaží, ako v ČR tak na Slovensku, a k vyššiemu konkurenčnému prostrediu aj u hráčov, tak by to bolo veľmi pozitívne,“ myslí si český premiér Petr Nečas (ODS).

Táto myšlienka podľa Fica vznikla pred týždňom. “Prebiehajú intenzívne rokovania medzi slovenským a českým futbalovým zväzom, sú už nastavené nejaké parametre, hovorí sa o nejakých rokoch,“ dodal Fico. Tejto aktivite premiéri brániť nebudú, lebo dobrá federálna liga a zápasy Slovan-Sparta alebo Slovan-Slávia by určite potešili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok