Slovinsko sprísňuje opatrenia. Bude vyžadovať test či potvrdenie o očkovaní aj pri tranzite

TA3 TASR
14.8.2021 17:21

Slovinsko pre narastajúci počet prípadov koronavírusu v súvislosti so šírením variantu delta sprísňuje protipandemické opatrenia - od 23. augusta sa budú musieť cestujúci preukázať testom alebo potvrdením o očkovaní aj vtedy, ak krajinou len prechádzajú.

hranice 1140 px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

Aktuálne majú takúto povinnosť len turisti, ktorí sa v Slovinsku zdržia viac ako 12 hodín. Dôvodom obmedzení sú obavy zo "zhoršenia epidemiologickej situácie", uviedla v sobotu podľa agentúry STA vláda v Ľubľane.

Slovinsko zavádza i častejšie testovanie na covid pre spolupracovníkov určitých odvetví, ktorí nie sú zaočkovaní: každých 48 hodín antigénovým testom alebo každých 72 hodín PCR testom. Momentálne platí pravidlo každotýždňového testovania. Tieto opatrenia sa vzťahujú okrem iného na zamestnancov gastronómie, hotelierstva, taxikárov či zdravotníkov a ošetrovateľov.

Výnimky má transport tovarov, ako aj deti do 15 rokov, pendleri či majitelia poľnohospodárskych či lesníckych pozemkov v pohraničnej oblasti, uvádza agentúra APA. Štrnásťdňová incidencia nákazy sa v krajine momentálne pohybuje podľa údajov Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb na úrovni 76 infikovaných na 100.000 obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok