Zvolen potvrdil svoj líderský post v dueli s Bystricou

SITA
28.10.2012 20:37

Zvolen zvíťazil nad Banskou Bystricou v domácom prostredí 4:2 (2:0, 1:1, 1:1).

Zvolen potvrdil svoj líderský post v dueli s Bystricou
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 15. kolo:

HKm Zvolen - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 16. P. Huňady (M. Výborný), 17. P. Zuzin (Ťavoda), 32. M. Jurík (Martin Ďaloga), 60. Škvaridlo (Michal Chovan) - 22. F. Nemček (Lamper), 51. Šimun (Češík) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Johansson, Kubuš - Holienka, Zvrškovec, 3731 divákov 
Zostavy:
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga - T. Méry, P. Huňady, Síkela 
Banská Bystrica: Slipčenko - Michal Grman, J. Predajniansky, Bambúch, Kubka, Novajovský, Ketner, M. Styk - Lunter, M. Hudec, Ján Sýkora - Lamper, Heizer, F. Nemček - B. Jankovič, Šimun, Češík - Petro, T. Zigo, D. Hegyi

Prvá tretina bola v réžii Zvolenčanov, na ľade jednoznačne dominovali. Tri veľké príležitosti nevyužil M. Jurík, a to ani pred odkrytou bránkou hostí. Úvodný gól dosiahli domáci hokejisti v 16. min. Huňady vyhral buly, puk poslal na modrú čiaru Výbornému, ktorý vystrelil a Huňady ešte tečoval - 1:0. O 31 sekúnd neskôr bolo už 2:0, keď P. Zuzin prešiel cez modrú čiaru, z ľavej strany švihom vystrelil a prekonal Slipčenka. Banskobystričania mohli kontrovať v 19. min, ale Lamper pri ľavej žrdi nepretlačil puk za brankára Šimka.

Vyšlo to až na začiatku druhej tretiny Nemčekovej, ktorý sa po Lamperovej prihrávke rútil sám na gólmana Zvolena a jeho bekhend bol úspešný. Krušné chvíle prežívali hostia spod Urpína v polovici zápasu. Až 104 sekúnd sa bránili v oslabení o dvoch hráčov, čo im ubralo veľa síl. Zvolenčania pridali tretí gól v 32. min už pri rovnovážnom počte na ľade, keď sa v páde zblízka presadil Milan Jurík - 3:1. Presilovku piatich proti trom hrali v závere druhej tretiny aj banskobystrickí hokejisti, ale za 70 sekúnd počas jej trvania nevystrelili na bránku súpera.

V tretej tretine hostia pridali na dôraze. V 44. min mal gól na hokejke najlepší strelec "baranov" Heizer, ale z troch metrov neprekonal Šimka. O minútu neskôr sa na druhej strane nepresadil ani najlepší kanonier "bryndziarov" L. Jurík. V 50. min neupratal náhodný puk do odkrytej bránky Brabenec. Zvolenčanov to mohlo mrzieť, pretože v 51. min Češík vystrelil od modrej čiary, domáci brankár Šimko vyrazil puk a mladý Šimun ho bezpečne poslal za jeho chrbát. V tejto časti hry sa hral vyrovnaný hokej, ale najväčšiu príležitosť mali opať Zvolenčania v 58. min, keď Chovan sám pred Slipčenkom neskóroval. Banskobystričania sa snažili vyrovnať v hre bez brankára, čo sa im nepodarilo. Naopak v poslednej sekunde záverečnej tretiny strelil gól do prázdnej bránky Škvaridlo a spečatil zvolenské víťazstvo. 

Hlasy:
Peter Mikula (tréner Zvolena): "V týchto derby zápasoch nik nepozná dopredu víťaza a vôbec tu nezáleží na postavení v tabuľke. Medzi oboma mestami sú napäté hokejové vzťahy, ale my sme dnes odviedli veľmi dobrú robotu a vyhrali sme naším hokejovým umením. Bystričania ukázali v druhej a tretej tretine svoj potenciál, ustáli sme v závere aj nápor súpera, ktorý chcel niečo urobiť s výsledkom. Banskobystrické mužstvo má budúcnosť, ukázalo svoju silu, ale tvrdou prácou a lepšou streleckou potenciou sme si víťazstvo zaslúžili."

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Už tretí zápas po sebe sme mali katastrofálny vstup do stretnutia. Zvolen nás v prvej tretine doslova valcoval, potom sme to zredukovali na tri päťky a prišli aj tvrdšie slová z mojej strany. Ďalšie dve tretiny sme boli domácim rovnocenným súperom, utvorili sme si aj niekoľko šancí. Škoda, že pri našom najväčšom tlaku prišli vylúčenia. V tretej tretine sme sa snažili urobiť niečo s výsledkom, znížili sme, boli tam aj nejaké ďalšie príležitosti, tie však mal aj Zvolen, ktorý hral už na brejky. Zobudili sme sa neskoro, a tak si to domáci už na konci zápasu ustrážili."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok