Skalica zdolala Martin 4:2

TA3
28.10.2012 20:19

Skalica zdolala Martin v 15. kole hokejovej Tipsport Extraligy 4:2

Skalica zdolala Martin 4:2
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 15. kolo:

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Góly: 4. J. Jurík (Kutálek), 24. Preisinger (Pálffy, Trška), 24. M. Bartánus (Stieler, Kudrna), 60. M. Bartánus - 47. M. Beran (J. Fadrný), 50. L. Vartovník (M. Horský, Zukal) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Tvrdoň, Šefčík, 1670 divákov 

Zostavy:
Skalica: P. Romančík - Vyrúbalík, Trška, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, M. Srnec, Jaborník - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - M. Bartánus, Spieler, Kudrna - Bezúch, Holovič, R. Konečný - Kutálek, Klejna, J. Jurík 
Martin: Šúrek - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Zukal, J. Perniš, Alexejev, M. Danko - J. Markovič, M. Beran, J. Fadrný - T. Petruška, M. Hollý, Mikušovič - Murček, M. Horský, L. Vartovník - Hús, Dírer, J. Kentoš

Od začiatku stretnutia sa hral rýchly hokej s príležitosťami na oboch stranách. Prvý gól zápasu padol už v 4. min: Kutálek obkorčuľoval bránku hostí, pokúsil sa zakončiť, ale v skrumáži hráčov sa najlepšie zorientoval J. Jurík, ktorý na dvakrát pretlačil puk za Šúreka - 1:0. Najväčšiu šancu Martina mal v 16. min Horský, no ani dva pokusy mu nestačili na prekonanie Romančíka.

V úvode druhej tretiny sa do samostantného úniku dostal J. Fadrný, Romančík však zlikvidoval jeho pokus. V 24. min kombináciu prvej skalickej presilovkovej formácie zakončil presne Preisinger - 2:0. O pár sekúnd neskôr sa z tretieho gólu domácich tešil Bartánus. Atraktívny hokej sa hral aj po zvyšok druhej tretiny, no ani jedna z akcií sa už neskončila gólom.

Aj v tretej treine sa hral zaujímavý hokej s množstvom "spálených" šancí na oboch stranách. V 47. min sa hostia dočkali prvého gólového zápisu v zápase, ktorý strelil nikým nebránený Beran. V 50. min pridali Martinčania aj druhý gól, tentoraz zásluhou Vartovníka. V závere sa hostia snažili vyrovnať, odhodlali sa k hre bez hrankára, čo Skalica využila a zásluhou Bartánusa si zabezpečila napokon víťazstvo 4:2. 

Hlasy:
Svatopluk Kosík (asistent trénera Skalice): "Dobre rozohraný zápas sme si sami skomplikovali nepremenenými príležitosťami. Platilo opäť známe pravidlo nedáš-dostaneš. Po chybách sme dovolili súperovi dostať sa na rozdiel jedného gólu. Záver bol skutočne veľmi dramatický. Posledný gól do prázdnej bránky nám potvrdil tri body a víťazstvo. Navyše, dobre zachytal Romančík. I naďalej chceme pokračovať v ziskavaní bodov, ktoré nám chýbajú."

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Napriek tomu, že sme prehrávali, mali sme niekoľko dobrých príležitostí. Na hráčoch až príliš vidieť, že chcú a to im zväzuje ruky. Do tretej tretiny sme im povedali, aby zjednodušili hru a pokúsili sa dať aj ´ušmudlaný´ gól. To sa aj potvrdilo. V hre bez brankára sme držali súpera takmer dve minúty, čo svedčí o skvelej kondícii tímu. Trochu sa od nás odklonilo športové šťastie. Tvrdou prácou si ho musíme pritiahnuť späť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok