Na súde s Kováčikom čítali list, generálna prokuratúra považovala prepustenie Kudličku za nezákonné

TA3 TASR
12.8.2021 16:40

Generálna prokuratúra SR považovala prepustenie údajného bosa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby v roku 2017 za nezákonné. Vyplýva to z listu, ktorý GP SR adresovala vtedajšej ministerke spravodlivosti. Listinný dôkaz sa čítal vo štvrtok počas procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom na Špecializovanom trestnom súde.

Na súde s Kováčikom čítali list, generálna prokuratúra považovala prepustenie Kudličku za nezákonné
TASR/Jaroslav Novák

Vtedajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorý je pod listom podpísaný, pritom v stredu (11. 8.) vo svedeckej výpovedi uviedol, že „nikto doteraz nepovedal, že prepustenie ako také nebolo v súlade so zákonom“. Za nepodanie sťažnosti voči prepusteniu Kudličku mal Dušan K. podľa obžaloby inkasovať 50.000 eur.

Niekdajší generálny prokurátor v prílohe listu adresovanom ministerke konštatoval, že nie je oprávnený podať podnet na dovolanie proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie. „Napriek tomu som považoval za potrebné informovať vás o zisteniach,“ čítala samosudkyňa ŠTS z listu.

Samosudkyňa Pamela Záleská vo štvrtok po 15.30 h prerušila hlavné pojednávanie. Pokračovať bude deviatym pojednávacím dňom v piatok 13. augusta.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok