V Helsinkách sprísňujú obmedzenia. Denný počet nákazy dosiahol nový rekord

TA3 TASR
12.8.2021 14:01

Napriek jednej z najnižších mier incidencie počas väčšiny pandémie koronavírusu sa počet nových infekcií vo Fínsku v uplynulých týždňoch zvyšuje. V stredu tam zaznamenali rekordný počet 1024 nových prípadov nákazy.

Na hudobnom festivale v Holandsku sa covidom nakazilo tisíc ľudí
TASR/AP

Nové pravidlá pre podujatia 

Severská krajina s 5,5 milióna obyvateľov doposiaľ registruje viac než 115.000 prípadov nákazy a 995 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Vysoko nákazlivý delta variant koronavírusu je zodpovedný za 90 percent nových prípadov. "V situácii, keď je pokrytie vakcínami stále neúplné a mnoho ľudí má iba jednu alebo žiadnu dávku, je riziko závažnej infekcie stále prítomné," povedal na tlačovej konferencii predstaviteľ fínskeho ministerstva zdravotníctva Pasi Pohjola. "Preto obmedzenia stále trvajú," dodal.

Od 20. augusta bude účasť na podujatiach v hlavnom meste Helsinki a okolitých oblastiach ohraničená na 25 ľudí v uzavretých miestnostiach a na 50 návštevníkov na otvorených priestranstvách. Očkovacia kampaň vo Fínsku v súčasnosti zaostáva za ostatnými krajinami EÚ, konštatuje agentúra AFP. Plne zaočkovaných je v krajine len 40 % obyvateľstva sčasti preto, že sa predstavitelia rozhodli pre dlhší, až trojmesačný odstup medzi dávkami v záujme podania čo možno najviac prvých dávok vakcíny. Nové prípady nákazy sa vo Fínsku objavujú predovšetkým medzi mladšími ľuďmi, uzatvára AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok