Podnikateľ Buocik odmieta, že by sprostredkoval peniaze na úplatok pre Kováčika

TA3 TASR
12.8.2021 12:55

Podnikateľ Ján Buocik odmietol tvrdenie takáčovca Mateja Zemana, že mu sprostredkoval peniaze na úplatok za prepustenie údajného bosa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby. Urobil tak v rámci štvrtkovej výpovede počas procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Podnikateľ Buocik odmieta, že by sprostredkoval peniaze na úplatok pre Kováčika
TASR/Jaroslav Novák

„Výpoveď Mateja Zemana v časti, kde popisuje, že peniaze vo výške 100.000 eur mal získať aj prostredníctvom mojej osoby v súvislosti s pozemkom na Drotárskej ulici v Bratislave, sú klamstvom,“ zdôraznil Buocik (menovec bratislavského mestského a krajského poslanca). Tvrdí, že Matej Zeman potreboval v tejto časti deja dosadiť odpovede, ktoré sa mu hodili do jeho skladačky.

Dušan Kováčik mal podľa obžaloby získať za nepodanie sťažnosti voči prepusteniu Kudličku z väzby úplatok vo výške 50.000 eur.

Buocik priznal, že s Kudličkom a Matejom Zemanom prišiel v minulosti do kontaktu. Banka predala pohľadávku voči firme, kde bol Buocik spoločníkom, bezpečnostnej agentúre patriacej Kudličkovi. „Po vyrovnaní tejto finančnej situácie zostalo v našej obchodnej spoločnosti približne 200 až 300.000 eur, úver sme čerpali pôvodne vo výške 1,2 milióna eur,“ povedal.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok