Dömötör tvrdí, že ho na krivú výpoveď naviedol Petrov. Mal pomôcť Zemanovi dostať sa z väzby

TA3 TASR
12.8.2021 10:43

Csabu Dömötöra mal na krivú výpoveď naviesť podnikateľ Peter Petrov s tým, aby pomohol takáčovcovi Matejovi Zemanovi dostať sa z väzby. Vyplýva to z Dömötörovej výpovede pred sudkyňou Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, v rámci procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

Dömötör tvrdí, že ho na krivú výpoveď naviedol Petrov. Mal pomôcť Zemanovi dostať sa z väzby
TASR/Jaroslav Novák

Čo sa skutočne stalo?

 „Peter P. ma naviedol na to, aby som šiel vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru v súvislosti s tým, aby Mateja Z. pustili z väzby. Povedal mi, čo mám asi povedať,“ zdôraznil Dömötör pred súdom. Krivo vypovedať mal o tom, že do reštaurácie Towers s Matejom Zemanom priviezli úplatok 100.000 eur Ľudovítovi Makóovi a Františkovi Böhmovi. „Trval na tom, aby som sa pozeral na to, že mám malé dieťa a aby ma nezavreli,“ dodal.

„Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze. To ostatné, čo som vypovedal, sa však skutočne stalo,“ dodal s tým, že do reštaurácie skutočne viezli peniaze, ktoré Matej Zeman odovzdal.

Zásah NAKA u Petrova

Televízia TA3 informovala, že u spomínaného Petra Petrova, ktorý je v pátraní, zasahuje od štvrtkového rána NAKA. Má to súvisieť s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre štát. Dömötör zároveň uviedol, že obžalovaného Dušana Kováčika nepozná a nemá vedomosť o žiadnom zo skutkov, ktoré mu kladie obžaloba za vinu. „Bol som obvinený a som stíhaný pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takáčovci a v rámci trestného konania bola vec vylúčená na samostatné konanie,“ doplnil.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok