Ničivé požiare na juhu Talianska neutíchajú. O život prišli traja ľudia

TA3 TASR
12.8.2021 07:15

Tri obete si v stredu vyžiadali ničivé požiare, ktoré už niekoľko dní sužujú juh Talianska. Najviac zasiahnuté oblasti sú Sicília, Apúlia a Kalábria. Situáciu komplikujú aj mimoriadne vysoké teploty, ktoré spôsobuje subtropická oblasť vysokého tlaku vzduchu.

Ničivé požiare na juhu Talianska neutíchajú. O život prišli traja ľudia
TASR/AP

Sedemdesiatšesťročný muž prišiel o život v blízkosti obce Grotteria v juhotalianskom regióne Kalábria, kde už viac než týždeň zúria rozsiahle požiare. Talianske médiá informovali, že muž zahynul po tom, ako plamene zachvátili jeho dom a ten sa vzápätí zrútil.

Ďalší 79-ročný muž zomrel v obci Cardeto v provincii Reggio Calabria. Obeť bola vedená ako nezvestná osoba, našli ju však na jej vlastnom pozemku, kde podľahla ťažkým popáleninám. Popáleniny v danej oblasti utrpeli aj ďalší štyria ľudia, ktorých museli ošetriť v nemocnici.

Pritlačil ho traktor

V prípade tretej obete ide o 30-ročného farmára, ktorý zahynul blízko mesta Catania na ostrove Sicília. Muž zahynul pri pokuse uhasiť oheň v oblasti Ponte Barca, ktorú pred troma týždňami zasiahol rozsiahly požiar. Na traktore viezol sud naplnený vodou, ten sa v zákrute prevrátil a muža pritlačil.

Pri požiari farmy v meste San Lorenzo na okraji národného parku Aspromonte v Kalábrii prišli minulý týždeň o život dvaja ľudia - muž a žena, pripomína APA. Požiarmi najviac zasiahnuté oblasti sú Sicília, Apúlia a Kalábria. Situáciu komplikujú aj mimoriadne vysoké teploty, ktoré spôsobuje subtropická oblasť vysokého tlaku vzduchu, v anglosaskej jazykovej oblasti nazvaná Lucifer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok