Hrebeň či kefa: Viete, čo máte používať na svoj typ vlasov?

TA3/zm
13.8.2021 08:00

Nie je jedno, čo používate na svoje vlasy. Vhodne zvolený hrebeň alebo kefa dokážu s kvalitou vašej hrivy alebo s výsledkom účesu urobiť mnoho. Vyberte si správne.

Hrebeň či kefa: Viete, čo máte používať na svoj typ vlasov?
Pexels/Nataliya Vaitkevich

To, čím si vlasy rozčesávate, je veľmi podstatné. Keby ste zvolili vhodný hrebeň, možno by sa vám tak nelámali alebo neelektrizovali. Naučte sa tajné tipy a triky od odborníkov a vyberte si vhodný typ práve pre vás.

Kefa so štetinami

Typ kefy, ktorá má nielen ostré hroty, ale pomedzi ne aj štetiny, je určený pre jemné vlasy so sklonmi k masteniu. Vďaka prírodným materiálom, z ktorých sú zvyčajne štetiny vyrobené, stiahnete od korienkov aj časť mazu. Tento druh je vhodný aj v prípade, že máte sklony k rozštiepeným končekom. Pozor však na to, aby ste pravidelne čistili aj kefu.  

Plochá kefa

Tento nástroj je určený pre husté vlasy, ktoré potrebujú celkom iný prístup ako napríklad vlasy jemné, Keďže ich máte na hlave veľa, potrebujete sa poriadne dostať ku každému jednému, aby sa vám neuzlili a následne nelámali. Pre hustú hrivu je ideálna plochá kefa. A ešte jeden dobrý tip. Zabudnite na plastovú verziu, ale radšej siahnite po drevenej, o to menej poškodíte štruktúru vlasu.

Okrúhla kefa

Je určená na vyfúkanie vlasov, čo môže jednak dodať objem jemným a riedkym korunám krásy, ale zároveň si tým vyrovnávajú účes aj dámy s vlnitými vlasmi. Rozdiel je vo veľkosti kefy. Čím redšie vlasy a teda potreba objemu, tým je obvod menší. Na vyrovnanie vlasov zas, naopak, potrebujete čím väčšiu okrúhlu kefu.

Hrebeň s veľkými zubami

Tento druh hrebeňa poznajú všetky dámy, ktoré majú hustú hrivu, prípadne vlnité vlasy. Čím sú zuby hustejšie, tým ťažšie by sa vám rozčesávalo. Ak sa chcete vyhnúť krepovitosti vlasov a elektrizovaniu, rozčesávajte sa namokro a dreveným hrebeňom.

Tupírovací hrebeň

Ako názov napovedá, je určený na tupírovanie účesu, čo zvyčajne potrebujú riedke alebo jemné vlasy, aby ste dosiahli objem. Na nič iné ho nepoužívajte, aby ste si nezničili pružnosť vlasov.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok