Slovan má istotu pohárovej jesene. Tréner sa teší, no hnevajú ho zbytočné chyby

TA3 TASR
11.8.2021 15:39

Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava splnil stanovený cieľ a bude hrať v sezóne 2021/2022 základnú skupinu európskej pohárovej súťaže. Či to bude o čosi lukratívnejšia skupina Európskej ligy UEFA alebo novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy, o tom sa rozhodne v dvojzápase play off EL s gréckym majstrom Olympiakosom Pireus.

Slovan má istotu pohárovej jesene. Tréner sa teší, no hnevajú ho zbytočné chyby
TASR/Pavel Neubauer

"Belasí" po vypadnutí z Ligy majstrov so švajčiarskym Young Boys Bern v 2. predkole zvládli v 3. predkole EL prekážku v podobe gibraltárskeho Lincolnu Red Imps. Po výhre u súpera 3:1 však doma v utorkovej odvete len remizovali 1:1 a po vylúčení Vernona De Marca a školáckej chybe brankára Michala Šullu stratili cenné body do slovenského pohárového koeficientu. Majú ale istotu, že na jeseň si v pohárovej Európe zahrajú ešte osem duelov.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. po zápase zhodnotil, že ho síce potešil výkon hráčov, no sklamala slabá efektivita a nahnevali dve zbytočné a hlúpe chyby. "Do 90. minúty som mal radosť z futbalu, hrali sme dobre a vypracovali sme si veľa šancí. Urobili sme však dve kardinálne chyby – primitívne vylúčenie De Marca a takisto primitívna chyba Šullu v poslednej minúte, na ktorú sme doplatili stratou víťazstva. Inak som mal radosť z hry a výkonu, robili sme, čo sme si povedali, mali sme vášeň pre futbal, vypracovali sme si päť čistých šancí, no súperov brankár výborne chytal. Pozitívom je výkon, negatívom premieňanie šancí a dve chyby. Rovnako sa tešíme z istoty skupiny, bolo naším cieľom sa do nej dostať, aj klub to potreboval," citoval Weissa klubový web Slovana.

Trénerovi súper splnil želanie

Bývalému trénerovi reprezentácie SR sa splnilo želanie, aby Slovan bojoval o skupinu proti Grékom, ktorých v rozstrele z 11 m vyradil v Lige majstrov bulharský Ludogorec Razgrad: "Viac-menej som si prial Olympiakos, hrával tam Vlado, v Aténach sa mi narodila vnučka. Je to ťažký súper a veľký klub, no teším sa. Fakt, že Slovan bude na jeseň hrať Európu, je taký bonus za dva mesiace roboty a taktiež za minulý rok aj pre bývalých trénerov, kolektív a klub. Pokúsime sa postúpiť, keď nie, budeme hrať inú súťaž."

Slovan pôjde do boja o skupinu EL poriadne oslabený a Weiss si uvedomuje imperatív doplniť káder kvalitou, aby sa sezóna mohla vyvíjať úspešne: "Musíme však niečo urobiť, je nás málo, a program je náročný. Ak by sme niečo neurobili, tak by to toto mužstvo nezvládlo, ušla by nám liga aj pohár. Musíme sa posilniť. Dlhodobo sú zranení Holman a Lovat, na štyri až šesť týždňov vypadol Medveděv, teraz De Marco s kartami, na maródke je Abena, to nie je také vážne, na dva až tri týždne. Sú to veľké straty. Zaplátal som tie diery príchodmi Kašiu a Kankava, sú to starší hráči, no dobre zapadli a skúsenosťami nám pomohli, rovnako výborne zapadol Zmrhal. Dnes však máme prakticky štyroch obrancov, s tým musíme niečo robiť, či už smerom dozadu alebo dopredu." 

Na Tehelné pole si našlo cestu 4688 divákov, ktorým sa lodivod majstra poďakoval: "Ďakujem všetkým, ktorí prišli, kulisa bola výborná. Čakal som viac ľudí, ale sme radi, že vytvorili veľmi dobrú atmosféru. Škoda záveru, prekazil nám radosť a oslavy. Ľudia nám však pomohli a verím, že sme ich takto pritiahli aj na Olympiakos. Samozrejme, bude to závisieť aj od toho, čo sa nám podarí uhrať v prvom zápase vonku."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok