Ochrankárom odovzdali nové motocykle, využijú ich aj počas návštevy pápeža

TA3 TASR
11.8.2021 14:32

Minister vnútra Roman Mikulec odovzdal v stredu 22 nových motocyklov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR. Motorky sa podľa Mikulca prvýkrát využijú počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku. Postupne má tiež rezort odovzdať ďalších 30 motocyklov pre potreby krajských a okresných dopravných inšpektorátov. Nákup stál viac ako dva milióny eur.

Ochrankárom odovzdali nové motocykle, využijú ich aj počas návštevy pápeža
TASR/Pavel Neubauer

Minister pripomenul, že vozový park ministerstva vnútra zdedili v neuspokojivom stave. "Niekoľko rokov nebolo na ministerstve vnútra spustené verejné obstarávanie ani sa tým nikto nezaoberal," povedal Mikulec pri oficiálnom odovzdávaní motoriek v priestoroch leteckej základne Malacky-Kuchyňa. "Tieto motocykle budú prvýkrát nasadené pri návšteve Svätého Otca v septembri na Slovensku, budú sprevádzať celý sprievod aj jeho limuzínu," priblížil.

Motorky sú podľa Mikulca vyrobené na policajnú činnosť. Dlhé roky totiž policajti podľa neho využívali motorky, ktoré neboli originálne určené pre nich. Boli upravené, čo podľa neho spôsobovalo komplikácie.

V prvej fáze ministerstvo vnútra obnoví vozidlá staršie ako 12 rokov, ako aj tie, ktoré majú najazdených viac ako 250.000 kilometrov.

Generálny riaditeľ sekcie ekonomiky ministerstva vnútra Tomáš Oparty informoval, že nákup motoriek vyšiel na 2,1 milióna eur. "Prebehlo štandardné verejné obstarávanie formou nadlimitnej verejnej súťaže. Prihlásili sa traja uchádzači, kritérium bola najnižšia cena," povedal s tým, že proces konzultovali s Útvarom hodnoty za peniaze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok