Balzam na pery je univerzálny pomocník. Na otlaky, rozštiepené končeky i zaseknutý zips

TA3/zm
10.8.2021 08:00

Klasické využitie balzamu na pery poznáme všetci. Vedeli ste však, že táto malá tyčinka vám dokáže pomôcť aj pri rôznych iných situáciách? Je to skutočne univerzálny pomocník, ktorý sa oplatí mať stále po ruke.

Balzam na pery je univerzálny pomocník. Na otlaky, rozštiepené končeky i zaseknutý zips
Pexels/Burst

Hydratácia pier nie je jediný spôsob, ako využiť balzam. S jeho pomocou môžete predísť napríklad otlakom alebo rozuzliť pevný uzol. A to nie je ani zďaleka všetko. 

Balzam na nohy

Obyčajný balzam na pery vám poslúži ako prevencia proti otlakom, ak sa obávate, že by mohli vzniknúť pri nosení nových topánok. Keďže sa bude koža na nohách kĺzať, topánky ju neoderú. Zároveň balzam pôsobí ako neviditeľná náplasť.

Ešte dvojnásobne môžete otlakom predísť, ak novú obuv balzamom na pery vopred zmäkčíte. Funguje však len pri kožených topánkach, a samozrejme, následne ho už nepoužívajte na tvár. 

Balzam na vlasy

Balzamov na vlasy je na trhu neúrekom, ale proti neposednej hrive môžete bojovať aj s tým, ktorý je v skutočnosti určený na pery. Ak vám v účese odstáva pár neposedných vlasov alebo vám elektrizujú, použite na ne jemnú vrstvu balzamu na pery. Bude fungovať ako lak v kombinácii s gélom. Len to nepreháňajte, aby vlasy nepôsobili mastné. 

Keďže balzam dokáže vytvárať ochrannú vrstvu, zaberie aj na rozštiepené končeky. Môžete ho ako prevenciu používať raz týždenne, len ho vmasírujte do končekov a nechajte pôsobiť napríklad na noc pred tým, ako si ráno vlasy umyjete. 

Babské triky

A ešte zopár dobrých rád, ktoré nikdy neviete, ako sa môžu hodiť. Keď sa vám zasekne prsteň na opuchnutom prste a nič nepomáha, natrite ho balzamom a mal by ľahko skĺznuť. Podobne funguje zaseknutý zips. S tenkou vrstvou balzamu sa vám určite podarí rozbehnúť ho. Tak isto tento trik pomáha na príliš tesno uviazané uzly. Balzam tkaninu spevní a zároveň urobí klzkou, vďaka čomu sa vám podarí uzol rozviazať.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok