200-tisíc v krabici od topánok. Čech vypovedal o úplatku od Imreczeho

TA3
9.8.2021 17:12

Obvinený bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech priznal, že od Františka Imreczeho dostal úplatok vo výške 200-tisíc eur. Malo ísť o poďakovanie za postup pri nákupoch informačných systémov, ktoré boli zmanipulované.

200-tisíc v krabici od topánok. Čech vypovedal o úplatku od Imreczeho
TASR

Odmena za informačné systémy

Pochybné informačné systémy mala Finančná správa nakúpiť od podnikateľa Michala Suchobu a firmy Alexis. Podľa informácií TV Joj dostal Daniel Čech úplatok od exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho v roku 2016. V tom čase Čech zo svojej pozície odišiel po tom, ako sa dostal do konfliktu s Imreczem.

Imrecze však ešte požiadal Suchobu o to, aby mu vyplatili 200-tisíc eur. Malo ísť o dodatočnú odmenu, o ktorej Čech vraj nevedel, po odchode ho totiž Imrecze vyhľadal sám. Do auta mu mal dať krabicu od športových tenisiek s tým, že v nej má darček a niečo na rozbeh mimo FS.

Kauza Mýtnik

O úplatku nevypovedal len samotný Čech, odmena sa spomína vo výpovedi Imreczeho ako aj Suchobu. Kauza Mýtnik sa týka korupcie v súvislosti s IT zákazkami na Finančnej správe. František Imrecze podľa hovorkyne Generálnej porkuratúry Jany Tökölyovej spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Koncom júla ho po rozhodnutí špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica prepustili z väzby.

Počas akcie Mýtnik bol zadržaný a väzobne je stíhaný aj podnikateľ Jozef Brhel. Zadržaný bol aj jeho brat Peter Brhel. Jozefa zobral právoplatne do väzby Najvyšší súd SR 1. marca. Odvolací súd u neho skonštatoval dôvody útekovej a kolúznej väzby. Petra Brhela prepustili z väzby v apríli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok