Košického notára obvinili zo sprenevery, škoda je vyše milión eur

TA3 TASR
9.8.2021 14:40

Pre obzvlášť závažný zločin sprenevery obvinila polícia košického notára Vojtecha K. „Podľa zistení polície si mal obvinený muž od júla 2020 do apríla 2021 finančné prostriedky zverené mu do notárskej úschovy prisvojiť a použiť ich pre svoju osobnú potrebu,“ uviedla v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

peniaze eurá bankovky hotovosť 1140px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

V deviatich zadokumentovaných skutkoch bola viacerým poškodeným osobám a subjektom spôsobená celková škoda vo výške viac ako 1 milión 84-tisíc eur.

Obvinený je stíhaný väzobne. Keďže v kauze ide o spôsobenú škodu veľkého rozsahu, notárovi v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí desať až 15 rokov.

Hovorca Krajskej prokuratúry Košice Peter Koromház potvrdil, že Okresný súd Košice I na základe návrhu okresného prokurátora vzal obvineného do väzby z preventívnych dôvodov.

Vojtech K. bol koncom apríla nezvestný a polícia po ňom 1. mája vyhlásila pátranie. Na druhý deň sa sám prihlásil na polícii a pátranie bolo odvolané. Polícia začala následne trestné stíhanie pre podozrenie z vydieračského únosu, pričom sa notár mal údajne stať obeťou tohto trestného činu. Napokon sa trestné stíhanie obrátilo proti nemu.

Témy: Košice Polícia

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok