Rozhodnutie v kauze Mýtnik III nebude mať vplyv na postup finančnej správy

TA3 TASR
7.8.2021 20:45

Rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v kauze Mýtnik III nebude mať vplyv na postup finančnej správy. Uviedla to hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Rozhodnutie v kauze Mýtnik III nebude mať vplyv na postup finančnej správy
TASR/Jakub Kotian

"Naďalej platí, že všetci obvinení budú pozbavení výkonu služby až do skončenia trestného stíhania," povedala Rybanská. Ubezpečila, že finančná správa bude naďalej súčinná s Úradom špeciálnej prokuratúry pre objasnenie možnej trestnej činnosti jej príslušníkov.

ŠTS prepustil v sobotu na slobodu trojicu obvinených v kauze Mýtnik III, bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií SR Radka Kuruca, riaditeľku odboru právnej pomoci FS Denisu Židovú a exriaditeľku odboru verejného obstarávania FS Kornéliu Čiernu. V prípade štvrtého obvineného, bývalého viceprezidenta FS Daniela Čecha vzal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry návrh na jeho vzatie do väzby späť.

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v rámci akcie Mýtnik III z korupčnej trestnej činnosti dovedna osem osôb. Ide výlučne o korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch. Voči dvom osobám bolo vznesené obvinenie z trestného činu podplácania a voči ďalším šiestim osobám bolo vznesené obvinenie z trestného činu prijímania úplatku. Celkovo boli zadržané štyri osoby. Pobyt jednej obvinenej osoby aktuálne nie je známy.

Medzi obvinenými je aj bývalá prezidentka FS Lenka Wittenbergerová, ktorá sa priznala ku skutku. Prepustili ju v stredu (4. 8.) z cely policajného zaistenia. Obvinení sú tiež podnikateľ Miroslav Výboh a aj bývalý šéf FS František Imrecze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok