Špecializovaný trestný súd prepustil štvoricu obvinených v kauze Mýtnik III

TA3 TASR
7.8.2021 19:00

Špecializovaný trestný súd prepustil trojicu obvinených v kauze Mýtnik III, v rámci nej aj bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií SR Radka Kuruca. Rozhodnutie nie je právoplatné. V prípade štvrtého obvineného vzal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry návrh na jeho vzatie do väzby späť.

Prokurátor pre obvinených navrhoval najprísnejšiu kolúznu väzbu. Medzi obvinenými sú okrem Radka Kuruca aj bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech, riaditeľka odboru právnej pomoci FS Denisa Židová a exriaditeľka odboru verejného obstarávania FS Kornélia Čierna.

 "Sudca pre prípravné konanie ŠTS prepustil tri osoby obvinené zo zločinu prijímania úplatku zo zadržania na slobodu, pretože nezistil dôvody kolúznej ani inej väzby," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dodala, že sudca však u všetkých troch obvinených konštatoval dôvodnosť trestného stíhania.

"Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože prokurátor podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR 16. augusta," poznamenala Kudjáková. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v rámci akcie Mýtnik III z korupčnej trestnej činnosti dovedna osem osôb. Ide výlučne o korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch. 

Voči dvom osobám bolo vznesené obvinenie z trestného činu podplácania a voči ďalším šiestim osobám bolo vznesené obvinenie z trestného činu prijímania úplatku. Celkovo boli zadržané štyri osoby. Pobyt jednej obvinenej osoby aktuálne nie je známy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok