Súboj Spartakov dopadol nerozhodne

TA3
27.10.2012 18:32

V zápase dvoch Spartakov sa hráči museli od úvodu vyrovnať so zmáčaným terénom. Spartak Myjava – Spartak Trnava 2:2

Aktívnejšie do zápasu vstúpili hostia, mali loptu viac na kopačkách, prvú vážnejšiu strelu vyslal v 12. minúte Gašparík. Už o minútu kontrovali však domáci, na pravej strane sa ku strele dostal Sládek, Rusov vytesnil na roh. Až 23. minúta priniesla prvú veľkú príležitosť v zápase, Gašparík potiahol po pravej strane, prihral Janečkovi, ten si zasekol brániacich hráčov, ale jeho následná strela bola zblokovaná. Odpoveď Myjavčanov bola rýchla, v 26. minúte prihral zľava Kuračka na 16-tke voľnému Kukoľovi, ten strieľal tesne nad bránu. Po polhodine hry prišiel trnavský center z ľavej strany, Janečkova hlavička bola nepresná. Rovnako nepresné bolo aj zakončenie agilného Gašparíka v 33. minúte, keď vyzvŕtal brániacich hráčov Myjavy. V 39. minúte zacentroval Karhan, k odrazenej lopte šprintoval Sabo, Šulla včasným vybehnutím zmenu skóre nedovolil. V poslednej minúte 1. polčasu sa ešte po rohovom kope Trnavy dostal ku strele Čvirik, tá však bola nepresná.
Do 2. polčasu vletel domáci tím ihneď gólovo, v 48. minúte si na pravej strane narazil loptu Sládek s Kuračkom, následne Sládkovi priťukol Kosík a pre útočníka Myjavy sa otvoril priestor na presné zakončenie – 1:0. Vyrovnanie prišlo v 59. minúte, k priamemu kopu z 20 metrov sa postavil Gašparík a krásnou strelou rozvlnil sieť – 1:1. Vrátiť vedenie na domáce kopačky mohol v 62. minúte Kukoľ, jeho zblokovaná strela však šla mimo brány. V 68. minúte prišla príležitosť Trnavy, center z pravej strany sa dostal až k Pavelkovi, ten však ako keby s tým nerátal a loptu poslal zblízka nad Šullovu bránu. Hráči hostí mali čoraz väčšiu prevahu, dôkazom čoho bola aj strela Gašparíka v 70. minúte. Domácim hráčom sa podarila kontra, lopta sa dostala ku Sládkovi, ten sa presadil pomedzi dvoch obrancov Trnavy a strelou k žrdi opäť strhol vedenie na myjavskú stranu – 2:1. Trnava vrhla všetky sily do útoku a vyrovnania sa dočkala v 86. minúte, keď po rohovom kope skóroval Janečka – 2:2. Do konca stretnutia už zmena skóre nenastala a zápas, ktorý sa odohral vo výbornej futbalovej atmosfére sa tak skončil zmierlivo 2:2.

Spartak Myjava – Spartak Trnava 2:2 (0:0)
Góly: 48. a 72. Sládek – 59. Gašparík, 86. Janečka Rozhodoval: Matúš, ŽK: Marček, Kukoľ, Černáček, Kosík – Janečka, Čarnota, Vyskočil, ČK: 89. Koubský (Trnava), 2691 divákov.

zostavy a striedania:
Myjava : Šulla - Mrva, Častulín, Černáček, Siva - Ďuriš, Kuračka (78. Majerník), Kukoľ (63. Dian), Marček (63. Jastráb), Sládek - Kosík

Trnava: Rusov – Sabo, Koubský, Čvirik, Janečka – Čarnota, Hanzel (58. Pavelka), Karhan, Gašparík (90.+ Schranz) – Cypris (68. Vlasko), Vyskočil

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok