Chorvátske inštitúcie striktne kontrolujú podmienky vstupu do krajiny, upozorňuje rezort zahraničia

TA3 TASR
7.8.2021 16:59

Chorvátske inštitúcie naďalej striktne kontrolujú všetky podmienky pre vstup do tejto krajiny. Aktuálne podmienky platia minimálne do 15. augusta, prípadne do odvolania. Cestujúcich na to upozorňuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na svojej webovej stránke.

Klus Chorvátsko
TASR/AP (ilu)

Aké sú aktuálne podmienky?

Pri vstupe do Chorvátska zo Slovenska je potrebné preukázať sa platným cestovným dokladom alebo občianskym preukazom (s platnosťou aj v čase návratu do SR). Bezproblémový vstup do krajiny bude umožnený cestujúcim, ktorí budú mať platný digitálny COVID preukaz EÚ. Výnimočne bude takýto vstup umožnený aj v prípade, ak digitálny certifikát nemajú.

Musia sa však preukázať negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín, rýchlym antigénovým testom nie starším ako 48 hodín (od odobratia vzorky), potvrdením či osvedčením o vakcíne či potvrdením o prekonaní ochorenia a prijatí jednej dávky vakcíny. Možnosťou je PCR testovanie alebo rýchle antigénové testovanie RAT po príchode do krajiny, avšak na vlastné náklady a so samoizoláciou do negatívneho výsledku testu.

Potvrdenia v anglickom jazyku

"Ak antigénový test  nebude mať viditeľného výrobcu a/alebo obchodný názov, nebude test prijatý ako dôveryhodný pre vstup do Chorvátskej republiky. Všetky zmienené potvrdenia musia byť v anglickej alebo chorvátskej jazykovej verzii," pripomína slovenský rezort diplomacie.

Pred cestou do Chorvátska odporúča ministerstvo vyplniť on-line formulár, ktorý urýchli vybavenie turistov/priechod cez hranice. Ak cestujúci nebudú mať vyplnený formulár, musia rátať so zdržaním na vstupe do Chorvátska. Tranzitujúci cez Chorvátsko nemajú povinnosť nastúpiť do samoizolácie/domácej karantény, ak do 12 hodín od vstupu opustia krajinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok