Bielorusi reagovali. Objekt, ktorý CNN označila za väzenský tábor, má byť vojenský sklad

TA3 TASR
6.8.2021 21:23

Bieloruské ministerstvo obrany v piatok uviedlo, že objekt, ktorý televízia CNN vo svojej reportáži označila za možný väzenský tábor pre odporcov režimu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, je v skutočnosti vojenským objektom, informoval portál Meduza.io.

Hraničí to s ekonomickou vojnou, tvrdí Bielorusko o sankciách za odklonené lietadlo
TASR/AP

Bieloruský rezort obrany na svojom účte na sociálnej sieti Telegram uviedol, že areál slúži na uskladnenie raketových a delostreleckých zbraní. Podľa ministerstva tento objekt dobré pozná každé dieťa v obci Navakolasava, pretože na tomto mieste stojí už od 50. rokov minulého storočia.

Podľa Alexandra Babenka, jedného z vojakov, ktorí v objekte slúžia, sú tam uložené "exempláre" rádiotechnického vojska, protivzdušnej a protilietadlovej obrany. V objekte je moderný bezpečnostný systém a pracujú tam vojaci aj civilisti.

Ministerstvo uverejnilo aj vyjadrenie jedného z miestnych obyvateľov. Ten uviedol, že objekt "dokonale" pozná. Rezort obrany tiež upozornil na to, že CNN zabudla vo vysielaní ukázať tabuľu s nápisom "vojenský objekt", a dodal, že "je pripravený prijať štáb CNN, aby mohli dokončiť svoje 'vyšetrovanie'".

Spravodajská televízia CNN v piatok publikovala reportáž, v ktorej informovala, že v Bielorusku pravdepodobne vzniká komplex, ktorý by mohol byť väzenským táborom pre odporcov režimu prezidenta Alexandra Lukašenka. V tejto súvislosti zverejnila aj videonahrávky natočené dronom, ktoré zobrazovali objekt v obci Navakolasava.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok