Tváre TA3 si dobili baterky. Kto stihol toto leto už dve dovolenky?

TA3
8.8.2021 06:00

Leto je v plnom prúde. Niektorí už majú letné dovolenky za sebou, iných ešte len čakajú. Aj známe tváre televízie TA3 už na svoje dovolenkové chvíle len spomínajú. Kam ich vietor a dovolenkové plány zaviali tento rok?

Tváre TA3 si dobili baterky. Kto stihol toto leto už dve dovolenky?
alj, apj, amp

Patrik Jager sa vrátil na Mallorcu

Moderátor Patrik Jager si za cieľ svojej letnej dovolenky vybrali ostrov Mallorca. "Prvé dni dovolenka tak ''neutekala'', potom sa to rozbehlo. Na ostrove sme strávili celkovo desať dní. Veľmi rád spoznávam klasiku krajín do ktorých cestujem. Ide najmä o menšie mestečká a dedinky, kde je život bez turistov a úplne prirodzený. Najmä som potreboval oddych od informácií, ktoré sú každý deň súčasťou našej práce," priblížil Patrik.

Patrik Jager na dovolenke na Mallorce. apj

Priznáva, že niekdy si dovolenku rád užije len ležaním na pláži, inokedy ale zasa rád spoznáva krajinu. "Keďže som v znamení panna, potrebujem plán. Každý večer sme sa preto dohodli, kam budeme nasledujúci deň cestovať. Mali sme k dispozícií aj auto, cestovanie teda bolo jednoduché. Rád som navštevoval najmä tyrkysové pláže."

Do Palma de Mallorca, hlavného mesto ostrova, sa prišiel už druhýkrát. Rád sa totiž vracia na mieste, kde už bol, aby videl aj veci a miesta, ktoré počas prvej návštevy nestihol. Jeho obľúbeným miestom, kam sa rád vracia je Írsko. "Je to zelená krajina, kde fungujú aj farmy a chov dobytka. V mnohých veciach sa na Slovensku môžeme inšpirovať. Írsko sa snažím navštíviť každý rok, nielen preto, že tam oslavujú deň sv. Patrika, ale mám tam aj rodinu."

Michaelu Paulovič zlákala Sicília

Asistentka vedúceho vydania Michaela Paulovič, ktorá vám spolu s Tamarou Vicianovou okrem iného prináša aj zákulisný podcast Z kuchyne TA3, strávila s manželom dovolenku v slnečnom Palerme na Sicílii. "Toto miesto sme mali už pár rokov vyhliadnuté, ale vždy nás zlákala juhovýchodná Ázia a tak sme posledné letá dovolenkovali tam. Pandemické opatrenia sa neustále menia, takže sme sa teraz rozhodli zostať v Európe," vysvetľuje Miška.

Sicília je podľa nej nádherná a iná ako zvyšok Talianska. Ohúrila ich tamojšia kuchyňa a tiež miestne trhy. "Typické pre Palermo sú arancini, čo by som prirovnala k vyprážanému rizotu v guličke a prvýkrát sme jedli napríklad zmrzlinu v žemli. Na Sicílii sme tak našli mix talianskej, gréckej a arabskej kuchyne." 

Miška Paulovič si na dovolenke užila, že si mohla sadnúť na rovnaké schody ako Al Pacino v jej obľúbenom filme Krstný otec. amp

Hoci nie sú vyslovene plážové typy a radšej spoznávajú miesta, zašité uličky, drobné obchodíky, rodinné reštaurácie a miestnych ľudí, navštívili aj Mondello s nádherným azúrovým morom. "Jeden z dôvodov, prečo som chcela ísť na Sicíliu, je môj srdcový film Krstný otec, ktorý sa nakrúcal aj v Palerme. Sedela som tak presne na tých schodoch pred Teatro Massimo, na ktorých kľačal Al Pacino ako Michael Corleone," opísala jeden z najväčších zážitkov dovolenky. 

Divoký bol však návrat zo Sicílie, pretože s manželom uviazli neplánovane v Miláne na dva dni. "Pre záplavy v Nemecku a zlé počasie bolo Taliansko nútené zrušiť takmer všetky lety, pretože lietadlá uviazli na letiskách v Nemecku a nemohli odletieť." Aj napriek tejto skúsenosti by si dovolenku hocikedy zopakovali.

Lenka Ježová stihla dve dovolenky

Po minuloročnom odriekaní pre koronavírus sa Lenke podarilo tento rok navštíviť Chorvátsko aj Taliansko. "Pre pracovné povinnosti sa mi podarilo ísť len na pár dní, napriek tomu moja cestovateľská duša pookriala. Musím povedať, že dovolenka splnila očakávania, keďže mi išlo o dobitie bateriek," hovorí moderátorka. Chorvátsko si vybrala, lebo je to relatívne blízko na otočku, a Taliansko sa vydala, lebo už dlho mala v hľadáčiku Lombardiu.

Lenka Ježová dovolenkovala v Chorvátsku a Taliansku. alj

Nemá vyhranený názor na to, či je skôr plážový alebo dobrodružný typ. "Som pol na pol. Milujem spoznávanie nových krajín a kultúr. Nebojím sa navštíviť ani dažďový prales s nebezpečnou zverou. Ale aj ležanie na pláži má svoje čaro."

Dovolenkovať sa snaží vždy inde, aby videla čo najviac krásnych miest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok