Líder al-Káidy Ajman Zawahrí vyzýva na únosy západniarov

TASR
27.10.2012 15:49

Líder al-Káidy Ajman Zawahrí vyzval moslimov, aby unášali západniarov, zapojili sa do povstania v Sýrii a vyslovil sa za dodržiavanie islamského práva šaría v Egypte.

Líder al-Káidy Ajman Zawahrí vyzýva na únosy západniarov
SITA

Informovala o tom dnes americká organizácia SITE monitorujúca internetové stránky militantov.
Zawahrí v dvojhodinovom filme ocenil minuloročný únos Warrena Weinsteina, 71-ročného amerického humanitárneho pracovníka v Pakistane.

Líder al-Káidy obvinil medzinárodné spoločenstvo, že poskytlo sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi "povolenie zabíjať" pri jeho snahách o potlačenie ľudového povstania. Medzi sýrskymi protivládnymi rebelmi sú aj islamistické skupiny, pripomína agentúra Reuters. Zawahrí vyzval egyptského prezidenta Muhammada Mursího, nového islamistického lídra krajiny, aby vysvetlil svoju politiku voči Izraelu, egyptským kresťanom a ohľadom práva šaría.

Islamistickí militanti chcú, aby Egypt zaviedol šaríu a zrušil mierovú dohodu s Izraelom z roku 1979 a vyjadrili zdesenie, keď Mursí uviedol, že za viceprezidenta vymenuje koptského kresťana. Zawahrí vo svojom posolstve zverejnenom v stredu na islamistických webových stránkach, tiež nazval amerického prezidenta Baracka Obamu "klamárom" a "jedným z najväčších podporovateľov Izraela".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok