PR správa

Ako expandovať do Maďarska?

PR
6.8.2021 11:15

Expanzia do Maďarska sa stále oplatí. Maďarský ecommerce trh rástol v roku 2020 na úrovni 17% a o nakupovanie online bol veľký záujem. V Maďarsku je 3x menej eshopov ako na Slovensku a relatívne pomalý presun lokálneho biznisu do online sveta, vytvára u našich južných susedov lákavé prostredie pre expanziu už zabehnutých eshopov.

Ako expandovať do Maďarska?
Expandeco

S počtom obyvateľov takmer 10 miliónov, obratom v ecommerce v hodnote 2,5 miliárd eur, s relatívne malou a menej rozvinutou konkurenciou je expanzia do Maďarska stále zaujímavou voľbou s množstvom príležitostí pre zahraničné eshopy.

V angličtine to nepôjde

Najlepším spôsobom, ako primäť nakupovať maďarských zákazníkov na e-shope je poskytovať zákaznícku podporu v maďarčine, ktorej pridaná hodnota je veľmi vysoká, aj kvôli tomu, že maďari sú veľkí lokálpatrioti a komunikáciu v maďarčine považujú za samozrejmosť.

Maďarský jazyk patrí k najkomplikovanejším jazykom v Európe. Spoločnosť Expandeco pomohla s expanziou do Maďarska už veľa eshopom. Určite odporúčame zvoliť si na preklad lokálnych maďarských prekladateľov, ktorí texty nielen preložia, ale aj štylisticky prispôsobia maďarskému zákazníkovi. Často sú to práve nepresvedčivé preklady, nesprávne uvádzanie meny alebo nejasné podmienky vrátenia tovaru, ktoré odrádzajú potenciálnych zákazníkov od nákupu. Preklady do maďarčiny by mali byť bez chýb a ako šité na mieru danému eshopu.

Záujem o platbu kartou stúpa

V posledných rokoch v Maďarsku zaznamenávame dynamický rast platby cez smartfóny a celkovo nastupuje trend bezhotovostných platieb. Treba však spomenúť, že zmena v platení prišla najmä vďaka zvyšovaniu dôveryhodnosti eshopov a kvality služieb. Maďari radi venujú pozornosť recenziám a ceny pred samotnou kúpou si zvyknú porovnávať vo viacerých eshopoch. Árukereső je najznámejší a najnavštevovanejší maďarský porovnávač cien, ktorý na trhu pôsobí už od roku 2004. Premýšlali ste nad založením lokálneho bankového účtu a tým si znížili bankové poplatky?

Doručenie balíkov

Zákazníci uprednostňujú doručenia kuriérom alebo cez populárne balíkomaty. K najznámejším patrí Foxpost. Služba formou samoobslužných balíkomatov je jednoznačne lepšia, modernejšia, rýchlejšia ako siete distribučných staníc novín, čerpacích staníc, poštových úradov a iných maloobchodných predajní, ako je tomu pri inom spôsobe doručenia. Balíkomaty poskytujú bezkontaktné vyzdvihnutie balíka, v akejkoľvek hodine a zákazník sa vie vyhnúť davu ľudí na pošte či v predajni.

Foxpost v súčasnosti prevádzkuje viac ako 130 automatov v 49 mestách. Sieť sa neustále vyvíja s cieľom dosiahnuť v nasledujúcom období číslo 200, čím sa spoločnosť stane najväčším hráčom v regióne medzi poskytovateľmi balíkomatov. Služby balíkomatov poskytuje aj Maďarská pošta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok