Účinné pasce na slimáky bez použitia chémie

účinné pasce na slimáky bez použitia chémie Zdroj foto: Pixabay

Zdá sa, že boj s týmto škodcom je v posledných rokoch bezúspešný. Nasledujúce účinné pasce na slimáky však môžu pomôcť odstrániť tento najčastejší problém najmä v daždivom počasí.

Aj vy ich máte najmä po daždivom počasí plnú záhradu? Ako sa ich zbaviť? Tieto účinné pasce na slimáky môžu pomôcť v boji s nepríjemným ničiteľom vašej úrody.

Dôvody, prečo sa zbaviť slizniakov a slimákov

Poškodzujú rastliny a plodiny

Títo neželaní obyvatelia záhrady dokážu napáchať veľké škody. Jedia rastliny, takže môžu skutočne znížiť úrodu a poškodiť okrasné rastliny. Živia sa predovšetkým listami, čo znamená, že vo vašej záhrade s listovou zeleninou môžu predstavovať skutočnú hrozbu.

8 rád, ako zlepšiť život v roku 2021

Znečisťujú vodné prvky vo vašej záhrade

Slimáky a slizniaky v blízkosti rybníkov alebo iných vodných prvkov vo vašej záhrade môžu byť v mnohých ohľadoch škodlivé. Po prvé, ak sú mäkkýše parazitické, môžu ryby zabiť. Za druhé, ak sa nekontrolovateľne rozmnožia, budú sa biť o obživu s ďalšími obyvateľmi rybníka. Po tretie, môžu upchať filtre a potrubie nádrže, bazénu alebo rybníka.

Slimáky a slizniaky môžu byť hostiteľmi parazitov

Niektoré z mäkkýšov sú hostiteľmi smrteľných parazitov a mikroorganizmov.

Aké pasce platia na slimáky a slizniaky

Ak dávate prednosť použitiu ekologickej návnady pred chémiou, máme pre vás niekoľko tipov na efektívne pasce.

Pasca z grapefruitu

Grapefruit má vôňu, ktorá priťahuje ulitníky. Tento fakt preto treba využiť. Rozrežte toto citrusové ovocie na polovicu a vydlabte ho do tvaru misky, ktorú z časti zahrabete do zeme. Keď slizniaky vlezú do pasce, uväznia sa vo vnútri a umrú. Niektoré skvelé alternatívy k tejto metóde sú obrátený melón alebo pomarančová kôra.

Lapač z prevráteného kvetináča

Prevrátené kvetináče fungujú rovnako: Škodcovia vlezú do kvetináčov, na dno ktorých treba dať napríklad rozdrvené škrupiny od vajec a už ťažko z tejto pasce vylezú. Aby ste takýmto spôsobom chytili čo najviac slizniakov, je potrebné kvetináč umiestniť cez noc v zamorenej oblasti.

Jednoduchá pasca s využitím dosky

Položte drevenú dosku na zem. Mäkkýše sa pod ňu po svojich nočných aktivitách prídu skryť. Cez deň potom môžete zdvihnúť dosku a slizniaky odstráňte. Dobrou alternatívou k doske je čierny igelit alebo koberec.