Obcou na východe Slovenska sa prehnalo tornádo, na mieste zasiahli hasiči

TA3 TASR
5.8.2021 19:13

Obcou Petkovce v okrese Vranov nad Topľou sa vo štvrtok večer prehnalo tornádo, poškodilo niekoľko domov. Uviedol to starosta obce Pavol Hybala. Na mieste zasiahli hasiči.

„Nahlásené bolo poškodenie štyroch rodinných domov, ktorým zobralo strechu. Polámané sú stromy, strhané je elektrické vedenie. Cestná komunikácia je neprejazdná,“ povedala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Podľa Prezídia HaZZ bolo na mieste takmer 20 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Odstraňovali popadané stromy a časti striech z cestnej komunikácie, poškodené strechy prekrývajú plachtami.

 „Bolo vidno, ako sa točí vír a všetko dvíha hore. Plechy zo striech odnieslo možno 100 metrov. Prešlo to len spodnou časťou obce. Trvalo to možno minútu, ale demolovalo to všetko, je tu spúšť,“ povedal starosta s tým, že podľa jeho vedomostí k zraneniam nedošlo.

Kde všade došlo k škodám, zatiaľ nevedel povedať, keďže ešte nestihol prejsť celú obec. Zatiaľ vie o štyroch domoch, z ktorých strhlo strechu úplne, ďalšie tri sú poškodené.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok