Zaočkovať proti Covid-19 sa dá na Zemplíne už aj bez registrácie

TA3 TASR
5.8.2021 17:01

Zaočkovať proti ochoreniu Covid-19 bez registrácie sa dá už aj na Zemplíne. Kým v mestskej Nemocnici Snina očkujú zdravotníci už počas tohto týždňa, v nemocniciach v Humennom, Michalovciach a Vranove nad Topľou začnú s očkovaním neregistrovaných záujemcov v pondelok 9. augusta.

Spojené kráľovstvo má už dve tretiny plne zaočkovaných dospelých
TASR/AP

Očkovacie centrum v sninskej nemocnici funguje v stredy, štvrtky a piatky, pričom jeho prevádzková doba je stanovená na týždeň dopredu podľa stavu v čakárni záujemcov o očkovanie. Jeho denná kapacita je 114 osôb. "Očkovaní sú naďalej registrovaní záujemcovia o vakcínu a zároveň priebežne i neregistrovaní," informovala na internetovej stránke mesta Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu. Ako potvrdil riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, sninskí zdravotníci očkujú vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNtech.

Rovnakou vakcínou očkujú aj v nemocniciach v sieti Svet zdravia. "V michalovskej nemocnici budú očkovať nezaregistrovaných v pondelky až piatky v čase od 12.30 do 14.00 h a majú vyhradený čas pre 90 záujemcov," priblížila komunikačná špecialistka siete Jana Fedáková. Vo všetky pracovné dni v čase medzi 12.30 a 13.30 h sa dá bez registrácie zaočkovať aj v nemocnici v Humennom, kde môžu denne zaočkovať takisto 90 ľudí.

Vo vranovskej nemocnici budú neregistrovaných očkovať dva dni v týždni, a to v pondelky a piatky v čase od 12.45 do 14.00 h. Majú tam vyhradený čas pre približne 70 záujemcov. Fedáková podotkla, že neregistrovaní záujemcovia si nemajú možnosť dohodnúť termín očkovania vopred. "Registrovaných dospelých a deti od 12 rokov budú nemocnice očkovať v nezmenenom režime," dodala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok