Prešov sa pripravuje na návštevu pápeža. Počas nej bude časť ulíc uzavretá

TA3 TASR
5.8.2021 12:09

Mesto Prešov sa pripravuje na septembrovú návštevu pápeža Františka. Počas nej budú na viacerých miestach platiť dopravné obmedzenia. Radnica plánuje tiež osadenie slovenských a vatikánskych vlajok na vybraných cestných ťahoch v meste.

Pápež František 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Pripravujú sa na príchod Svätého Otca

"V súvislosti s návštevou Svätého Otca v meste Prešov zabezpečujeme úpravu priestranstva v okolí mestskej haly vrátane kosenia zelene. Okrem toho pripravíme záchytné parkoviská a odstavné plochy, ktoré budú v čase návštevy pápeža určené na parkovanie osobných vozidiel a autobusov.

 Zároveň zabezpečíme celkovú organizáciu dopravy v meste vrátane úpravy prístupových trás a odklonenia dopravy z vybraných ulíc, ktoré budú počas návštevy Svätého Otca uzavreté pre motorové vozidlá," uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek.
 

Po skončení návštevy zabezpečí mesto vývoz odpadu z priestranstva pri mestskej hale a v jej bezprostrednom okolí.Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, s predstaviteľmi kresťanských cirkví, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity.

 V Prešove bude sláviť svätú liturgiu a ohlási homíliu. V Košiciach sa stretne s mladými a navštívi tiež sídlisko Luník IX. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok