Americká skupina The Offspring prepustila svojho bubeníka. Nedal sa zaočkovať

TA3 TASR
5.8.2021 11:52

Americká punk rocková skupina The Offspring prepustila svojho bubeníka, pretože nie je zaočkovaný. Pete Parada oznámil na Instagrame, že sa nedal zaočkovať, lebo podľa vlastných slov trpí ochorením s názvom Guillainov-Barrého syndróm (GBS) a lekári mu neodporúčali dať sa zaočkovať.

Americká skupina The Offspring prepustila svojho bubeníka. Nedal sa zaočkovať
Instagram/peteparada

"Pretože nie som schopný vyhovieť tomu, čo sa v (hudobnom) priemysle stále viac stáva normou, bolo nedávno rozhodnuté, že nie je bezpečné, aby som sa mohol pohybovať v štúdiu a na turné. Neuvidíte ma preto na blížiacich sa koncertoch," uviedol 48-ročný Parada na sociálnej sieti.

Skupina The Offspring sa k odchodu bubeníka nevyjadrila. Portál Novinky.cz v tejto súvislosti dodal, že Parada pôsobil v skupine od roku 2007 a hral na posledných štyroch albumoch, vrátane aktuálneho Let The Bad Times Roll, ktorý sa tento rok dostal až na tretiu priečku britského albumového rebríčka.

Guillainov-Barrého syndróm je zriedkavá neurologická porucha, pri ktorej imunitný systém človeka omylom napáda a poškodzuje nervové bunky, čo môže vyústiť do bolestí, znecitlivenia a ochabnutia svalov a v najzávažnejších prípadoch sa môže rozvinúť do ochrnutia. Väčšina ľudí sa z tohto ochorenia úplne vylieči.

Európska agentúra pre lieky zaradila koncom júla toto neurologické ochorenie medzi veľmi zriedkavé vedľajšie účinky vakcíny Janssen, ktorú vyrába spoločnosť Johnson & Johnson. Britský spolok, ktorý združuje ľudí s touto chorobou však odporúča, aby sa ľudia dali zaočkovať, pretože prínos prevažuje nad rizikami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok