TOP 7 ostrovov v Európe, kde sa budete cítiť ako v Karibiku

CK Satur
5.8.2021 11:46

Ak vás lákajú exotické ostrovy a blankytné Karibské more aj teraz v letnom období a nechce sa vám tak ďaleko letieť, nechajte sa inšpirovať európskymi ostrovmi, ktoré ten nádherný Karibik pripomínajú.

TOP 7 ostrovov v Európe, kde sa budete cítiť ako v Karibiku
CK Satur

Predstavte si horúce slnko, jemný morský vánok, ten najjemnejší piesok a nádherné tyrkysové či svetlomodré farby mora, kde vo vzduchu cítiť exotiku. Aj stredomorské ostrovy sa môžu pýšiť takýmto „Karibikom“, ktorý môžete zažívať v hoteloch alebo vilkách a to aj priamo na pláži, kde si zas môžete dopriať lahodné exotické ovocie, ryby a plody mora, či fantastické karibské drinky. A ku tomu všetkému nádherný východ a západ slnka, ktorý vám dodá osviežujúcu energiu.

1. Sardínia

Slnečná Sardínia je z každej svetovej strany jedinečná. Či už je to príroda, pláže, mestá, dedinky, história, kultúra a gastronómia. Za „sardínskym Karibikom“ sa však oplatí vyraziť na východnú stranu ostrova, kde sa nachádzajú tie najkrajšie stredomorské pláže. Smaragdové pobrežie sa stalo slávne, keď ho „objavil“ v 60. rokoch minulého storočia princ Karim Aga Khan. Aj jeho pomenovanie znie „smaragdovo“, ako predzvesť krásnych pláží, zálivov a romantických zákutí. Nájdete tu eco-friendly rezorty, exkluzívne hotely, vynikajúce reštaurácie a samozrejme tip-top pláže. Za poznaním pobrežia sa môžete loďou vydať na súostrovie La Maddalena a taktiež obdivovať prírodu a relaxovať na krásnych plážach. Nevynechajte ani návštevu mestečka Porto Cervo.

Sardínsky Karibik CK Satur

2. Severný Cyprus

Ostrov Cyprus je považovaný za „kráľa krásnych pláží“ v Stredomorí. Okrem dokonalej súhry medzi morom a pevninou na Severnom Cypre nájdete krásne piesočné pláže a výborný servis luxusných hotelov. Turistami vyhľadávané je letovisko Bafra. Región Karpaz sa tu pýši krásnymi piesočnatými plážami a čistým morom. Najobľúbenejšia je Golden Beach s piesočnými dunami, kde plávanie v mori bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom vďaka priezračnej azúrovej vode.

Stredisko Bafra na Severnom Cypre CK Satur

3. Zakyntos

Za karibskou exotikou sa môžete vybrať aj na grécky ostrov Zakyntos, ktorý je skutočne jednou veľkou zelenou záhradou. Tento kúzelný ostrov s množstvom prírodných krás už kedysi opisovali a básnili o ňom antickí umelci. Keďže leto tu trvá od mája do októbra, ponúka mnoho vodných radovánok v žiarivých vodách tyrkysového mora. Najznámejšia je tu pláž Navagio medzi bielymi útesmi a stroskotanou loďou. Okrem toho je to miesto rozmnožovania korytnačiek Caretta-caretta. Pekné pláže nájdete aj pri rušnom letovisku Tsilivi, kde je piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora.

Pláž Tsilivi na ostrove Zakyntos. CK Satur

4. Južný Cyprus

Južný Cyprus sa pýši krásnymi letoviskami s blankytným morom na plážach a jemným pieskom ako má stredisko Ayia Napa alebo Protaras. Sú to vyhlásené letoviská vďaka príjemnej teplej klíme, fantastickým plážam ale aj horám, skalným útesom v mori a tiež aj vďaka veľkému množstvu pamiatok a zaujímavej kultúry. Priamo v centre obľúbeného Protaras sa nachádza jedna z najkrajších pláží ostrova – Fig Tree so zlatistým pieskom a pozvoľným vstupom do mora. „Cyperský Karibik“ nájdete v letovisku Ayia Napa, kde sa nachádza krásny záliv Kryo Nero a nádherná piesočnatá pláž Nissi s jemným bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora.

Pláž Nissi v stredisku Ayia Napa. CK Satur

5. Kréta

Na najväčšom gréckom ostrove Kréta, nájdete veľa nádherných a jedinečných pláží. Celkom vo východnej časti sa nachádza palmová pláž Vai a celkom na západe je zas ružová lagúna Elafonissi s tým najjemnejším pieskom. Nesporne exoticky pôsobí aj pláž Balos s tou najtyrkysovejšou farbou mora akú si len dokážete predstaviť. Karibskú exotiku a luxus nájdete v zátoke Elounda. Preskúmať môžete aj celé východné pobrežie v severnej časti, kde sú romantické zátoky s jemným pieskom a čistým morom, kde vás vôbec nič nebude rušiť. Dokonalý oddych a relax.

Krétska pláž. CK SATUR

6. Thassos

Najsevernejší ostrov Egejského mora je Thassos. Okrem toho, že je ostrov rozsiahlym múzeom pod holým nebom s bohatými zbierkami z antiky, je i mimoriadne zelený a pohostinný. Kedysi veľmi prosperujúci ostrov, kde sa ťažil mramor sa dnes živí najmä cestovným ruchom. A to právom, pretože ostrov je plný krásnych pláží, vody priezračnej než kryštál ako je tomu na Mramorovej pláži (Marble) alebo na pláži Porto Vathi. Exoticky vypadajúci raj nájdete aj na pláži Chrysi Ammoudia, kde je zlatý piesok a pozvoľný vstup do mora. Niekedy sem prúdy a vietor zavejú veľké vlny, čo má taktiež svoje čaro.

Thassoské pláže. CK Satur

7. Malorka

Španielsky ostrov Malorka má tiež svoje krásne zátoky a pláže, ktoré celkom pripomínajú Karibik. Pekné pláže nájdete aj v blízkosti hlavného mesta Palma de Mallorca, ktoré sa pýši krásnym historickým centrom, rušnými uličkami plných obchodov, reštaurácií a barov. Pekná je piesočná pláž pri stredisku Santa Ponsa, či pláže s pozvoľným vstupom do mora pri mestečku Portals Nous. Atraktívna je poloha pláže Playa de Muro, ktorá sa nachádza pri centre Puerto de Alcudia, kde je prírodný park Albufera.

Malorská pláž. CK Satur

Aktuálne podmienky vstupu do jednotlivých krajín a návratu na Slovensko nájdete v covid mape od CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok