V Sydney zaznamenali rekordný počet nových prípadov. Lockdown pritom trvá už viac ako mesiac

TA3 TASR
5.8.2021 09:12

V austrálskom štáte Nový Južný Wales zaznamenali za 24 hodín - do stredy 20.00 h miestneho času - 262 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Takmer všetky nové prípady úrady hlásili v najväčšom austrálskom meste Sydney.

V Sydney zaznamenali rekordný počet nových prípadov. Lockdown pritom trvá už viac ako mesiac
TASR/AP

V meste s piatimi miliónmi obyvateľov trvá lockdown už viac ako mesiac. Ukončený by mal byť 28. augusta. Niekoľko novoinfikovaných v iných okresoch prinútilo premiérku štátu Nový Južný Wales Gladys Berejiklianovú k tomu, aby rozšírila protiepidemické opatrenia aj na ďalšie oblasti.

Po odhalení piatich nových prípadov v Newcastli, pobrežnom meste s 320.000 obyvateľmi ležiacom severne od Sydney, úrady zatvorili školy a obyvateľom nariadili, aby najmenej týždeň zostali doma.

V Sydney za posledných 24 hodín zomrelo päť nakazených ľudí vo veku 60 - 80 rokov, nikto z nich nebol plne zaočkovaný. Plne zaočkovaných je v celej Austrálii necelých 20 obyvateľov.

Austrálii sa vlani pomocou série lockdownov a uzatvorenia hraníc darilo nákazu koronavírusom relatívne dobre zvládať, avšak momentálne čelí zhoršeniu situácie v súvislosti s šírením nebezpečnejšieho koronavírusového variantu delta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok