Futbalista Eriksen navštívil spoluhráčov prvýkrát od jeho kolapsu

TA3 TASR
4.8.2021 16:57

Dánsky futbalista Christian Eriksen navštívil v stredu svojich spoluhráčov z Interu Miláno v tréningovom centre talianskeho klubu. Stretol sa s nimi prvýkrát od kolapsu v úvodnom zápase Dánska na ME 2020 s Fínskom (0:1).

Futbalista Eriksen navštívil spoluhráčov prvýkrát od jeho kolapsu
TASR/AP (ilu)

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar prišiel do tréningového centra Appiano Gentile pri Miláne v stredu ráno a podľa talianskych médií bol vo výbornom stave. Stretol sa aj so slovenským reprezentačným stopérom Milanom Škriniarom, ktorý je hráčom Interu.

"Dánsky futbalista sa stretol s vedením klubu, trénermi, spoluhráčmi a všetkými členmi realizačného tímu. Eriksen sa cíti veľmi dobre po fyzickej aj psychickej stránke," uviedol milánsky klub vo svojom stanovisku podľa agentúry AFP. "V spolupráci s dánskymi lekármi budeme sledovať jeho liečbu v Kodani a naši lekári budú pravidelne informovaní, v akom je stave," pokračoval klub.


Eriksen skolaboval 12. júna v 43. minúte zápasu s Fínskom na ME a priamo na ihrisku ho museli oživovať. Lekári neskôr potvrdili, že mal zástavu srdca. Pri operácii implantovali bývalej hviezde Tottenhamu kardioverter-defibrilátor, čo by mohlo byť prekážkou pre pokračovanie jeho športovej kariéry na Apeninskom polostrove. V Taliansku je totiž zakázané pokračovanie v športovej kariére s týmto zariadením. V priebehu liečby a po následných lekárskych testoch sa rozhodne, či mu zariadenie budú môcť z tela vybrať, alebo si bude musieť hľadať nový klub.

S určitosťou sa na ihriská nevráti v najbližšom polroku a potom sa uvidí, či a kde bude jeho kariéra pokračovať. Do Milána dorazil Eriksen už v utorok, po príchode sa najskôr stretol so šéfom klubu Giuseppem Marottom a novým trénerom Simonem Inzaghim.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok