PR správa

Do Medzinárodných leteckých dní SIAF nám zostáva 30 dní

PR
4.8.2021 13:45

Po ročnej prestávke si spolu opäť zalietame. Organizátori SIAF 2021 postupne odkrývajú svoj program. Tento rok sa Medzinárodné letecké dni uskutočnia v novej lokalite. Bude ňou vojenská základňa Malacky, letisko Kuchyňa. Hlavný programový partner - Ministerstvo obrany SR si aj tentokrát pripravil pre fanúšikov leteckých dní atraktívny program vo vzduchu a aj na zemi. Bude sa na čo pozerať!

Do Medzinárodných leteckých dní SIAF nám zostáva 30 dní
PR

MLD SIAF 2021 bude o bohatej prezentácii leteckej techniky, statických a dynamických ukážkach i sprievodných atrakciách pre rodiny s deťmi. V rámci dynamických ukážok nebude chýbať majstrovstvo akrobatickej pilotáže obľúbených talianskych Frecce Tricolori, po prvýkrát uvidíme lietať nasledovníka Albatrosov - L-39 NG od Aero Vodochody, na statike bude mať premiéru Airbus A400M a aj americký Boeing CH-47F Chinook.

Na svoje si prídu milovníci historických lietadiel, ale aj súčasnej vojenskej letovej techniky. Medzi stroje z druhej svetovej vojny patrí aj Hawker Hurricane Mk.IV. Ide historickú stíhačku, na ktorej lietali aj československí piloti. Tradične nás vo vzduchu nadchne aj Zoltán Veres, ktorého však na Letisku Kuchyňa/Malacky uvidíme prvýkrát, preto už teraz čakáme, čím nás tento fenomenálny letový akrobat prekvapí. Program je naozaj bohatý a okrem talianskeho akrobatického zoskupenia sú potvrdení aj poľskí Orlik Team. Okrem toho sa môžeme tešiť na prezentáciu Slovenských vzdušných síl, lietadiel z Českej republiky, Belgicka, Maďarska, Veľkej Británie, USA, Slovinska a ďalších krajín. Je si naozaj z čoho vyberať, keďže účasť potvrdilo až 14 krajín sveta a návštevníkov čaká zaujímavý letový program.

Brány letiska sa pre našich návštevníkov otvoria o 8:00 hod. a zaručujeme tak komfortný presun do areálu letiska, kde nikto nič podstatné nezmešká. Letový program štartuje tradične o 10:00 hod. Zaujímavé info o SIAF-e pribúdajú aj na webe https://www.siaf.sk/aktuality/ a taktiež aj na sociálnych sieťach https://www.facebook.com/mldsiaf a https://www.instagram.com/medzinarodneleteckednisiaf/.

PR PR

Na prvom mieste je bezpečnosť návštevníka

Organizátorom leteckých dní išlo vždy o bezpečnosť každého návštevníka. Obavy z možných letových havárií však vystriedali obavy zo šírenia koronavírusu. Celá akcia sa bude konať pod holým nebom. Organizátori robia všetko preto, aby infraštruktúru rozmiestnili rovnomerne po celej ploche návštevníckej zóny, kde sa minimalizuje sústredenie ľudí. Po celom letisku bude navyše desiatky dezinfekcií. Ako to nakoniec bude so vstupom na letisko je ešte predčasné hovoriť, nakoľko situácia sa pravidelne mení a vyvíja. Odporúčame preto všetkým návštevníkom sledovať oficiálnu webstránku usporiadateľa: www.siaf.sk, kde sa vždy všetko dozviete včas.

PR PR

Výročia a ocenenia

SIAF 2021 bude bohatý aj na výročia, pretože okrem nášho 10. výročia oslávime spoločne v Kuchyni aj 60. výročie talianskej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori, takisto aj 75. výročie belgického letectva, 30. výročie slovenskej akrobatickej skupiny Biele Albatrosy, 40. Výročie slovenskej akrobatickej skupiny Očovskí Bačovia a v neposlednom rade aj 77. výročie SNP. Čiže príležitostí na oslavy je viac než dosť.

Ako je zvykom MLD SIAF vyvrcholí udelením putovnej ceny za najlepšiu letovú ukážku MLD SIAF 2021- Best Display Smik Trophy. Kto získa sošku je nateraz otázne, no adeptov na ňu bude rozhodne viac než dosť.

Predvečer MLD SIAF 2021, čiže 3. septembra 2021 sa v Bratislave na letisku M. R. Štefánika v hangári letky Ministerstva vnútra SR, uskutoční prestížne odovzdávanie ankety Zlaté krídla, Národná cena letectva SR, kde oceníme osobnosti, projekty, inštitúcie, spoločnosti a iné subjekty za ich prínos v rôznych oblastiach slovenského letectva. Tento galavečer bude za prítomnosti kapacít v letectve, ale aj našich ústavných činiteľov, kde sa dostanú len pozvaní hostia. Záštitu nad podujatím prevzal minister dopravy Andrej Doležal a moderátorkou večera bude Adela Vinczeová.

Viac informácií nájdete na:

www.siaf.sk, https://www.facebook.com/mldsiaf

https://www.instagram.com/medzinarodneleteckednisiaf/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok