Starostka českého mesta Kouřim zomrela po páde z okna

TA3 TASR
4.8.2021 13:32

Starostka stredočeského mesta Kouřim v okrese Kolín Zuzana Chmelová spáchala v stredu ráno samovraždu. Ako informoval spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na svoje zdroje, žena vyskočila z okna budovy mestského úradu.

polícia Česko česká polícia policajné auto 1140 px
TASR/Twitter/Policie ČR (ilu)

"S hlbokým zármutkom oznamujeme, že dňa 4. augusta tragicky zomrela starostka mesta Kouřim Mgr. Zuzana Chmelová. V mene občanov mesta vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym," uviedlo mesto na webe.

Jeden z obyvateľov Kouřimu pre Novinky na adresu starostky povedal, že "bola oddaná svojej funkcii, akcent jej práce bol na starostlivosti o seniorov". Šesťdesiatročná Chmelová bola starostkou mesta nepretržite niekoľko uplynulých volebných období. Zvolená bola za združenie nezávislých kandidátov Kouřim - náš domov. V posledných dňoch čerpala dovolenku.

Spravodajský server iDNES.cz informoval, že telo starostky sa našlo na ulici v centre mesta okolo 05.00 h. Hovorkyňa polície v Kolíne Michaela Richterová oznámila, že okolnosti pádu ženy z okna tretieho poschodia preverujú kriminalisti, cudzie zavinenie sa predbežne vylúčilo. Príčinu smrti určí súdna pitva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok