Muž vnikol s granátom do budovy vlády v Kyjeve, chcel ju vyhodiť do vzduchu

TA3 TASR
4.8.2021 10:27

Muž ozbrojený granátom v stredu vnikol do budovy kabinetu ministrov v Kyjeve a vyhráža sa, že budovu vyhodí do vzduchu. "Živý odtiaľto nevyjdem!" citovala muža agentúra UNIAN. Polícia už muža zadržala, hrozí mu 15-ročné väzenie.

Video z incidentu zverejnil na Facebooku protikorupčný aktivista Ihor Bondarčuk. Muž najprv stál s granátom v ruke vo dverách, neskôr vošiel dnu. Ďalší ľudia medzitým nerušene vstupovali do budovy alebo z nej vychádzali. 

Prvé súdne pojednávanie bude mať muž už zajtra. Podľa polície mal pri sebe skutočný granát. Pri incidente sa napokon nikto nezranil. "Bude stíhaný v štyroch bodoch, najvážnejším je článok 147 (o zadržiavaní rukojemníkov). Trestná sazdba je až 15 rokov," uviedol šéf Národnej polície Ukrajiny Ihor Klymenko.

Okolie budovy obsadili špeciálne jednotky, vyjednávač s mužom hovoril viac než hodinu, kým sa vzdal. Podľa ukrajinských médií ide o Volodymyra Prochnyča, veterána bojov v Donbase, kde utrpel viaceré zranenia. V súčasnosti prevádzkuje autoservis v meste Irpiň, ktoré susedí s Kyjevom. Motív jeho konania je nateraz neznámy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok