Sudca schválil Dömötörovi dohodu o vine a treste. Dostal podmienku vo výške 32 mesiacov

TA3 TASR
4.8.2021 08:49

Sudca Okresného súdu Bratislava III Juraj Kapinaj odsúdil svedka v policajných kauzách Csabu Dömötöra na podmienečný trest odňatia slobody vo výške 32 mesiacov.

Verdikt je právoplatný

Sudca schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave s obvineným. Verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať. Dömötöra zároveň sudca prepustil z väzby na slobodu.

Ani on, ani jeho obhajca, ani prokurátorka KP sa po zasadnutí k schválenej dohode nevyjadrili. "Sudca OS Bratislava III schválil predloženú dohodu o vine a treste medzi prokurátorom KP v Bratislave a s obvineným Csabom D. Navrhovaný trest považoval za primeraný, preto rozhodol o schválení tejto dohody a uložil obvinenému primeraný podmienečný trest a zároveň rozhodol o jeho prepustení z väzby na slobodu," povedal krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta. 

Dobrovoľne sa priznal

Dömötör sa teda vzdal práva na riadny proces a dobrovoľne sa priznal, že spáchal uvedené zločiny. Podľa prokuratúry sa dopustil činu, keď ho na krivú výpoveď nahovoril obvinený svedok podnikateľ Peter Petrov s tým, že Dömötör získa nenáležitú výhodu. 

Krivej výpovede sa mal dopustiť v roku 2020 v priestoroch Prezídia Policajného zboru SR pred vyšetrovateľom. Na ďalšom stretnutí sa zúčastnil aj ďalší obvinený svedok - takáčovec Matej Zeman, bývalý šéf Kriminálneho spravodajstva Finančnej správy Ľudovít Makó a nebohý bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm.

Sudca Kapinaj rozhodoval v stredu najskôr na neverejnom zasadnutí. Potom však procesné strany súhlasili so skrátením lehoty na verejné zasadnutie. Súd pristúpil k rozhodovaniu na verejnom zasadnutí o návrhu na dohodu o vine a treste.

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave podal na tento súd návrh na schválenie dohody o vine a treste na Csabu D. pre zločin krivej výpovede a krivej prísahy koncom júla. OS Bratislava III vzal Csabu Dömötöra, obvineného z kauzy údajného manipulovania vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry 23. júla do väzby. Je jedným z trojice obvinených svedkov v mediálne známych policajných kauzách. Po takáčovcovi Matejovi Zemanovi a podnikateľovi Petrovi Petrovovi vyhlásili pátranie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok