V Tokiu riešia kuriózny prípad. Funkcionár z Moldavska porušil opatrenia

TA3 TASR
3.8.2021 20:28

Organizátori olympijských hier v Tokiu musia riešiť kuriózny prípad. Jeden z členov moldavskej výpravy mal totiž hrubo porušiť protipandemické opatrenia. Ide pritom o takzvaného COVID-19 liaison officer-a, teda funkcionára, ktorý má na starosti práve dodržiavanie všetkých pravidiel, nariadení a opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu u všetkých členov tímu krajiny. Odhalil sa pritom sám, keďže na sociálnej sieti zverejnil fotografie z prechádzky mestom.

Poznáte všetky letné športy, v ktorých sa bude súťažiť na olympiáde v Tokiu?
TASR/AP

Ako informuje portál insidethegames.biz, marketingový riaditeľ Moldavského olympijského výboru mal ísť na nepovolenú prehliadku japonského hlavného mesta. Na sociálne siete následne zavesil fotografiu pred chrámom Sensó-dži, na ktorej pózuje bez rúška a s miestnymi obyvateľmi v tradičných kimonách, i ďalších turistických miestach.

Podľa pravidiel Medzinárodného olympijského výboru a organizátorov v takzvanom "playbooku" sú pre výpravy zakázané prehliadky mesta a návštevy turistických atrakcií. Účastníci OH nesmú chodiť mimo vyhradených priestorov a majú zákaz navštevovať populárne turistické miesta, obchody, reštaurácie či bary. Taktiež by mali neustále nosiť rúška alebo respirátory. V prípade nedodržania pravidiel im hrozia sankcie v podobe pokút, diskvalifikácie i odobratia akreditácie na hry.

"Uisťujeme vás, že budú prijaté všetky potrebné opatrenia," uviedla pre insidethegames.com generálna sekretárka Moldavského olympijského výboru Cristina Vasilianovová a dodala, že incident analyzujú. Organizátori pre porušenie opatrení už odobrali akreditácie šiestim osobám vrátane dvojice strieborných medailistov v džude z Gruzínska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok