Jednotky OSN chytili narkobaróna Bakiho Sadikiho

TASR, TA3
26.10.2012 20:03

Albánca Bakiho Sadikiho, odsúdeného na Slovensku na 22-ročný trest odňatia slobody za rozsiahlu drogovú trestnú činnosť, zatkli vo štvrtok okolo 17.00 h v Kosove spojenecké jednotky OSN. Informovala o tom TV Markíza.

"Včera po 17.00 hodine dostala národná ústredňa Interpolu na Slovensku informáciu o zadržaní osoby," potvrdil TV prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

Sadikiho podľa televízie vypátral Interpol v rámci akcie Infrared a momentálne je v 40-dňovej vydávacej väzbe. Aktuálne prebieha komunikácia medzi národnou ústredňou Interpolu a príslušnými justičnými orgánmi o jeho vydaní. Podľa Markízy však vydanie Bakiho Sadikiho môže komplikovať skutočnosť, že Slovensko Kosovo doteraz oficiálne neuznalo, nemá s ním diplomatické styky, ani dohodu o vydávaní zločincov.

Krajský súd v Prešove 21. septembra 2011 potvrdil 22-ročný trest odňatia slobody pre Sadikiho, na ktorý ho za rozsiahlu drogovú trestnú činnosť odsúdil senát Okresného súdu v Prešove. Pojednávanie voči nemu bolo vedené ako voči ujdenému.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok