Najlepšie čaje na chudnutie: Tieto vám pomôžu nielen udržať si váhu, ale aj zhodiť

TA3/zm
4.8.2021 16:00

Telesná váha do veľkej miery súvisí aj s pitným režimom. Už len zmenou príjmu vody môžeme častokrát vidieť skvelé výsledky na úbytku hmotnosti. Naservírujte si čaje, ktoré vám s tým pomôžu niekoľkonásobne. Tie najlepšie sú bežne dostupné!

Najlepšie čaje na chudnutie: Tieto vám pomôžu nielen udržať si váhu, ale aj zhodiť
Pixabay/dungthuyvunguyen

Čaj síce neurobí všetku prácu za vás, ale ak chcete schudnúť je to výborný pomocník v kombinácii so striedmou stravou a pohybom. Niektoré nápoje zrýchľujú metabolizmus, takže tuky spálite ešte rýchlejšie. Nazdravie!

Zelený čaj

Najznámejší tekutý bojovník proti kilám je bezpochyby zelený čaj, čo potvrdilo niekoľko výskumov. Jeden z nich dával tri mesiace piť tento nápoj obéznym ľuďom. Respektíve jedna skupina dostávala skutočný zelený čaj a druhá placebo. Môžete hádať, kto bez zmeny stravovacích návykov zhodiť priemerne tri a pol kila.

Okrem spaľovania tukov zelený čaj potláča aj chuť do jedla. Pripravte si ho z kvalitných lístkov, ideálne zakúpených v čajovni vo forme sypaného čaju, nie naporciovaného vo vrecúškach. Nezalieva sa úplne vrelou vodou, iba horúcou a lúhuje sa len dve minúty. Denne si pre redukciu váhy môžete dopriať aj štyri šálky.       

Mätový čaj Pixabay/Jerzy Górecki

Mätový čaj

Chuť tejto bylinky dokáže zahnať chuť na sladké či slané, takže sa vďaka mätovému čaju v prvom rade vyhnete nezdravému „mlsaniu“. Dôvodom je najmä vôňa. Prieskum v prestížnom časopise o neurologickej medicíne dokázal, že ak pijete mätový čaj denne každé dve hodiny, dokážete zhodiť dve kilá mesačne.

Lístky mäty môžete zaliať, či už sú čerstvé alebo sušené, účinky má čaj rovnaké. Len ho nechajte lúhovať aspoň štvrťhodinku. Následne je jedno, ak ho pijete horúci alebo studený.

Zázvorový čaj Pixabay/Leon_Ting

Zázvorový čaj

Základnou vlastnosťou zázvoru a dôvodom, prečo pomáha pri chudnutí je, že reguluje hladinu cukru v krvi. Štúdie ukázali, že pitie tohto čaju predlžuje pocit sýtosti. Najsilnejšie účinky má v kombinácii s citrónom.

Na prípravu potrebujete čerstvý koreň zázvoru, ktorý ste možno doteraz zalievali horúcou vodou. No oveľa väčší efekt na úbytok váhy bude mať, ak ho nastrúhaný alebo nakrájaný nadrobno budete vo vode priamo variť. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok