Letná starostlivosť o pery: Aj balzam by mal mať SPF faktor

TA3/zm
4.8.2021 08:00

Popri starostlivosti o pleť nezabúdajte aj na svoje pery, ktoré v lete potrebujú inú ochranu než počas zvyšku roka. Ak poznáte základné pravidlo horúcich mesiacov o tom, že bez SPF faktoru by ste nemali ani vyjsť z domu, rovnaké aplikujte aj pri výbere balzamu na pery.

Letná starostlivosť o pery: Aj balzam by mal mať SPF faktor
Pexels/SHVETS production

Vplyvom slnka by sme mali meniť svoju kozmetickú rutinu v starostlivosti o pleť či vlasy, no pery nie sú výnimkou. Aj tie v lete potrebujú náležitú pozornosť, ktorá zahŕňa najmä hydratáciu a ochranu pred slnečnými lúčmi.

Hydratácia

Hebké pery potrebujú ako základ dostatok hydratácie, čo v letných mesiacoch platí dvojnásobne. Ak nechcete mať suché ústa, popraskané pery alebo bolestivé kútiky, mali by ste vodu perám dopriať zvnútra i zvonku. Pite dostatok tekutín a vyberajte si vhodné balzamy.

Balzam na pery by ste hlavne v tomto období mali aplikovať ešte pred nanesením rúžu či lesku, ktoré majú tendenciu ústa ešte viac vysušovať. O to viac, keď si večer rúž odličujete. Micelárne vody ešte viac pery dehydrujú, preto by ste balzamom mali deň nielen začínať, ale aj končiť. Naneste si ho na pery aj pred spaním.

SPF na pery

Pokožka na perách je oveľa tenšia než na zvyšku tela, preto ňou oveľa rýchlejšie prenikajú slnečné lúče. Ochrana s SPF faktorom je teda na mieste počas celého dňa. Vyberte si takú tyčinku, ktorá má čo najvyšší faktor a aplikujte ju každé dve hodiny, aby bola ochrana nepretržitá. Funguje to podobne ako pri opaľovaní tela. Aj v tomto prípade nestačí dať si krém jedenkrát, ale ak ste vystavené slnku, opakujete nanášanie.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok