Vankúš meňte raz za týždeň. Dlhšie používanie obliečok môže za zhoršený stav pleti

TA3/zm
3.8.2021 16:00

Obliečky môžu mať vplyv na kvalitu našej pleti. Nejde len o materiál, ale aj o to, ako často ich prezliekate. Čo vám hrozí, ak budete spať v perinách povedzme mesiac?

Vankúš meňte raz za týždeň. Dlhšie používanie obliečok môže za zhoršený stav pleti
Pexels/Andrea Piacquadio

Večer si dokonale odlíčite tvár, použijete všetky možné kozmetické prípravky a šup do perín. Táto nočná rutina je úplne v poriadku, no len dovtedy, kým nezabúdate aj na jeden dôležitý detail. Všetko, čo máte na tvári, si obtierate o obliečku vankúša. Preto nepodceňujte jej častú výmenu.

Krémy aj pot

Je prirodzené, že sa všetci počas spánku potíme a najmä v lete sa všetko zachytáva do perín o to viac. Z hľadiska stavu pleti je veľmi dôležité, aby ste na takto „kontaminovanom“ vankúši nespali príliš dlho. Čím viac nocí v tých istých obliečkach, tým vyššia šanca, že sa baktérie podpíšu aj pod stavom pokožky na tvári.

Okrem telesných tekutín si navyše o vankúš otierate aj zvyšky kozmetických prípravkov, takže môže byť nielen prepotený, ale aj zamastený. Opäť ideálna pôda pre vznik baktérii, následkom ktorých sa vám môže vytvoriť nepríjemné akné alebo alergická reakcia.

Vhodné materiály

Vymieňanie obliečok je len polovicou úspechu, druhá tkvie v materiáloch, ktoré si zvolíte. V posledných rokoch je veľmi propagovaný hodváb, pretože na jeho klzkom povrchu sa napríklad neotlačí počas spánku tvár a zamedzíte tak i vzniku drobných vrások.

Rovnako vhodná je však aj kvalitná bavlna, ktorá pohlcuje vlhkosť. O to viac by ste však mali povlečenie minimálne na vankúšoch meniť. Ideálne je raz za týždeň, maximálne za dva.      

Témy: Materiál Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok