HC Lev Praha získal práva na Tatara aj brankára Štěpánka

SITA
26.10.2012 14:04

Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Praha získal z konkurenčného SKA Petrohrad práva na slovenského útočníka Tomáša Tatara. Agentúru SITA informoval manažér komunikácie HC Lev Jan Rachota. Do Prahy navyše putuje brankár Jakub Štěpánek, ktorý v poslednom čase nedostával v SKA veľa príležitostí

HC Lev Praha získal práva na Tatara aj brankára Štěpánka

Naposledy chytal 17. septembra na ľade Slovana Bratislava. Opačným smerom putujú prvokolové výbery v drafte v rokoch 2013 a 2014. Práva na 21-ročného slovenského krídelníka získal SKA Petrohrad v drafte v roku 2009, vtedy siTatara vybral v 1. kole zo 6. miesta. Mladý krídelník však pôsobí v zámorí a v Európe odohral začiatok ročníka 2012/2013 v extraligových Piešťanoch.

HC Lev Praha v októbri uspel iba na ľade Jekaterinburgu 1. októbra, odvtedy ťahá dlhú sériu prehier. Brankárskou jednotkou pražského mužstva bol doteraz Tomáš Pöpperle, jeho úlohu teraz prevezme Štěpánek. Majster sveta z roku 2010 Jakub Štěpánek bol v hľadáčiku vedenia HC Lev už v jari pri skladaní tímu na sezónu 2012/2013. "Nedávno som hovoril s vedením SKA a zástupcovia klubu mi povedali, že mu môžem hľadať nové pôsobisko. Na HC Lev to nevyzeralo. Jakub chcel zostať v KHL, rokovali sme napríklad s Atlantom Mytišči. Situáciu skomplikovala výluka v NHL," povedal pre hokej.cz Štépánkov agent Vladimír Vůjtek mladší.

K angažovaniu Štepánka sa v klube HC Lev Praha rozhodli po sérii siedmich prehrách. Dvadsaťšesťročný Štěpánek od leta 2010 pôsobil v tíme SKA Petrohrad. V bránke dostávajú viac šancí Sergej Bobrovskij aj Iľja Ježov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok