Naši basketbalisti na záver prípravy prehrali s Lotyšskom: Bojovali sme od začiatku do konca

TA3 TASR
1.8.2021 21:47

V záverečnej previerke pred druhým kolom predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2023 prehrali basketbalisti Slovenska s Lotyšskom 84:91. S rovnakým súperom prehrali aj v sobotu za zatvorenými dverami 81:85.

Naši basketbalisti na záver prípravy prehrali s Lotyšskom: Bojovali sme od začiatku do konca
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Pre zverencov trénera Olega Meleščenka štartuje "bublina" v severomacedónskom Skopje úvodným zápasom 13. augusta o 19.00 h, ich prvým súperom bude Švajčiarsko.

príprava:
Lotyšsko - Slovensko 91:84 (50:39)
Najviac bodov: Lomažs 17, Dai. Bertans 13, Gražulis 12 - Brodziansky 21, Krajčovič 19, Fusek 14

Maroš Helmecy, asistent trénera Slovenska: "Druhý dobrý zápas, ktorý sme odohrali. Samozrejme, urobili sme pár chýb, ale proti družstvu, ako je Lotyšsko, sa takéto chyby nevyplácajú. Čo náš celý realizačný tím teší, je to, že sme bojovali od začiatku do konca. Aj keď nám Lotyši odskočili na pár bodov, tak sme to nezabalili a bojovali sme. Samozrejme, bolo cítiť, že je to iná kvalita, agresivita, ale myslím si, že sme to zvládli. Podali sme dobrý a bojovný výkon, nemáme sa za čo hanbiť."

Mário Ihring, hráč Slovenska: "Myslím si, že ako v prvom zápase, tak aj teraz sme začali veľmi dobre. Kontrolovali sme hru, nerobili sme zbytočné chyby a celý zápas sa to tiahlo. V tretej štvrtine nám trochu odskočili, ale nedali sme hlavy dole a vrátili sme sa späť do zápasu. Beriem tieto dva zápasy ako výbornú skúšku, z Lotyšska môžeme odísť pozitívne. Žiaľ, nepodarilo sa nám dotiahnuť aspoň jednu výhru do konca. Určite je na čom pracovať. Som hrdý na všetkých chalanov, že ako sme to zvládli." 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok