Telový krém vs telové mlieko: V lete sa krémujte iba jedným z nich

TA3/bd
1.8.2021 14:00

Hovorí sa, že olej a voda sa nemajú miešať. Pokiaľ ide o pochopenie rozdielov medzi telovým mliekom a telovým krémom, najdôležitejšia je práve zmes oleja a vody. Každý typ zvlhčovača má svoje vlastné špeciálne zloženie a svoj rad výhod.

Telový krém vs telové mlieko: V lete sa krémujte iba jedným z nich
FreePik

Telový krém a telové mlieko sa používajú na prevenciu suchej, popraskanej pokožky a na udržanie jej pružnosti a hydratácie. Pleťové mlieka a krémy obsahujú ako olejové činidlo alebo fázu, tak aj vodnaté činidlo. Obe pomáhajú doplniť olej v koži a chránia pred stratou vlhkosti.

Hustý krém

Telový krém je hustejší a má vyššiu viskozitu alebo „lepkavú zmes“ vody a oleja. Krémy prenikajú do pokožky a poskytujú bariéru, ktorá zabraňuje väčšej strate vlhkosti ako telové mlieka. Sú však zvyčajne na pocit mastnejšie. Farmaceutický alebo dermatologický krém je rovnomernou zmesou 50 percent oleja a 50 percent vody. Pomer vody a oleja v kozmetickom kréme a mlieku sa však líši a ovplyvňujú ho aj ďalšie zložky, napríklad parafín. Pretože telový krém býva hustejší, predáva sa vo vaničkách alebo v kelímkoch.

krem FreePik

Tekuté mlieka

Telové mlieka nie sú také lepkavé a pokožka ich vstrebáva ľahšie, pretože majú nižšiu viskozitu ako telové krémy. Táto forma zvlhčovača má zvyčajne vyšší obsah vody, predáva sa vo fľaši a môže sa aplikovať v tekutej forme. Pleťové mlieko je dobré na pokožku, ktorá nie je príliš suchá alebo keď je vhodné, aby na koži nebol lepkavý a mastný film.

krem FreePik

Ktoré v lete?

Na ruky, chodidlá a nohy používajte ťažké alebo husté telové krémy, kde je pokožka suchá. Na tvár by ste nemali používať ťažké krémy na báze oleja, pokiaľ nie ste nadmerne suchí. V lete sa odporúča používať ľahšie krycie telové mlieka a ťažšie telové krémy v zime, keď je vlhkosť vzduchu nižšia a z pokožky je vlhkosť odčerpaná.

Témy: Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok