Obrovské prekvapenie, hovorí Čaputová. Sabbatinimu zablahoželali aj Heger i Kollár

TA3 TASR
1.8.2021 10:40

Prezidentka Zuzana Čaputová zablahoželala golfistovi Rorymu Sabbatinimu k striebornej medaile, ktorú získal v nedeľu na olympiáde v Tokiu. Čaputová hovorí o "obrovskom prekvapení".

Sabbatini
TASR/Michal Svítok

"Reprezentant Slovenska v 4. kole turnaja vytvoril olympijský rekord ihriska a vybojoval pre Slovensko ďalšiu striebornú medailu. Srdečne gratulujem a pozdravujem do Tokia všetkých slovenských športovcov a športovkyne," uviedla Čaputová na sociálnej sieti.

Aj predseda parlamentu Boris Kollár zagratuloval a poďakoval golfistovi Rorymu Sabbatinimu. "Gratulujem, veľká vďaka. Je to tam, Slovensko má ďalšiu striebornú medailu," uviedol Kollár na sociálnej sieti.

Pridal sa aj premiér Eduard Heger. "Rory Sabbatini získal pre Slovensko striebornú medailu v golfe a ešte k tomu aj vytvoril olympijský rekord ihriska. Srdečne mu gratulujem a teším sa, že sa našej reprezentácii darí. Držíme palce i naďalej," uviedol predseda vlády na sociálnej sieti.

Sabbatini vytvoril olympijský rekord ihriska so skóre desať pod par. Pre Slovensko vybojoval premiérový cenný kov v golfe. Olympijskou šampiónkou sa v uplynulých dňoch stala slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape, ďalšie striebro zaznamenal vodný slalomár Jakub Grigar v disciplíne K1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok