Už ste o nej počuli? Kozmetická ingrediencia skvalén omladí aj zahojí vašu pleť

TA3/zm
30.7.2021 16:00

Skvalén je telu vlastná látka, ktorá je v kozmetických prípravkoch ideálna práve na letné obdobie. Aké zázraky dokáže s vašou pleťou táto ingrediencia?

Už ste o nej počuli? Kozmetická ingrediencia skvalén omladí aj zahojí vašu pleť
Pexels/Ron Lach

Možno ste o ňom počuli a možno nie. Skvalén je v posledných rokoch pomerne často skloňovanou ingrediencou v rámci kozmetiky, no ešte stále málo žien vie, čomu táto telu vlastná látka prospieva.

Účinky skvalénu

Skvalén je nenasýtený uhľovodík, ktorý tvoria nielen rastliny, ale aj ľudská pečeň. Práve v našom organizme vzniká z toho dôvodu, aby ochraňoval pokožku. Podobne funguje, ak ho začneme telu dodávať aj v extra dávkach. Používaním tohto lipidu sa vaša tvár stane hydratovanou, žiarivou a zmiznú z nej všetky nedokonalosti. Znie to ako zázrak? Aj preto je skvalén veľkým kozmetickým hitom a spôsobil doslova šialenstvo.  

Molekula budúcnosti

Krémy, séra či oleje, ktoré obsahujú skvalén chránia pokožku pred stratou vody a zároveň na nej vytvárajú neviditeľnú ochranu, cez ktorú neprenikajú napríklad nepriaznivé vplyvy zo životného prostredia. A to nie je všetko!

Skvalén dokáže tiež liečiť rany po akné, drobné jazvy, hyperpigmentáciu, ale aj zachrániť a upokojiť spálenú pokožku. Odborníci ho preto právom nazývajú molekulou budúcnosti a už jeho privítanie na kozmetickom trhu naznačuje, že bude úspešný.  

Skvalén Pexels/Jill Burrow

Pre koho je vhodný

Táto aktívna látka je síce vhodná pre všetky typy pleti, ale ak idete na to logicky, potrebu vody a hydratácie má najmä zrelá a suchá pokožka.

Skvalén je teda najčastejšie súčasťou anti-age prípravkov. Mastná pleť má zas sklony k tvorbe akné, s čím si taktiež vie poradiť, len treba vyberať produkty, ktoré sú určené na boj proti vyrážkam.

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok