Vďaka fantastickej jazde máme ďalšiu medailu, Čaputová aj Heger gratulovali Grigarovi

TA3 TASR
30.7.2021 10:33

Prezidentka Zuzana Čaputová zablahoželala Jakubovi Grigarovi k striebornej medaile z olympiády v Tokiu. Uviedla to na sociálnej sieti s poďakovaním za skvelé reprezentovanie Slovenska. Zo striebra majú radosť aj premiér Eduard Heger, predseda parlamentu Boris Kollár či minister školstva Branislav Gröhling.

Vďaka fantastickej jazde máme ďalšiu medailu, Čaputová gratulovala Grigarovi
TASR/Michal Svítok

"Vďaka fantastickej jazde vodného slalomára Jakuba Grigara má Slovensko ďalšiu olympijskú medailu, tentoraz striebornú v K1. Srdečne blahoželám Jakubovi a teším sa na ďalšie výkony slovenských športovkýň a športovcov v Tokiu," uviedla prezidentka.

Kollár poďakoval Grigarovi za ďalšiu skvelú správu z Tokia. Predseda parlamentu hovorí, že Grigar urobil krajine veľkú radosť.  Vodnému slalomárovisrdečne blahoželal aj Heger. "Som hrdý na našich talentovaných reprezentantov. Ďakujem," uviedol na sociálnej sieti predseda vlády SR. Ku gratulantom sa pridal aj Gröhling. "Olympiáda je tento rok možno atypická, no o to viac robia radosť takéto úspechy," poznamenal minister školstva na sociálnej sieti. 

K zisku strieborného kovu zablahoželal Grigarovi aj štátny tajomník rezortu školstva pre oblasť športu Ivan Husár. Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera (OĽANO) označil Grigarovu finálovú jazdu za "parádnu".  

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1. Pre Slovensko je to druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok (29. 7.) zlato. V ére samostatnosti je to 15. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR, prvá v mužskom kajaku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok