Kedy sa budeme očkovať treťou dávkou? Maďarsko začína od 1. augusta

TA3 TASR
29.7.2021 15:18

Podanie tretej dávky vakcíny proti COVID-19 je otázkou odborných diskusií a štúdií. V reakcii na otázku TASR, či sa ministerstvo zdravotníctva zaoberá aj touto otázkou, to povedala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Spojené kráľovstvo má už dve tretiny plne zaočkovaných dospelých
TASR/AP

"Pre Ministerstvo zdravotníctva SR je bezpečnosť pacienta prioritou, preto sa v tejto oblasti riadime výhradne odbornými odporúčaniami," povedala s tým, že pri dvojdávkových vakcínach sa na Slovensku očkuje nateraz dvomi dávkami.

V susednom Maďarsku umožnia občanom Maďarska dať sa zaočkovať aj treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od 1. augusta. Tá by podľa odborníkov mala zabezpečiť ochranu pred novými agresívnymi mutáciami vírusu.

V susednom Česku má do konca roka prísť ešte desať miliónov dávok, časť z nich bude pripravená aj na prípadné očkovanie treťou dávkou. Zatiaľ však platí, že nikto nevie, či a kedy to bude potrebné. Klinická skupina by sa k tomu podľa českého premiéra Andreja Babiša mala vyjadriť do konca augusta. Aj srbskí zdravotnícki predstavitelia v stredu 28. júla oficiálne odporučili tretiu dávku vakcíny proti novému koronavírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok