Volkswagen na dva týždne preruší výrobu, automobilka bude mať dovolenku

TA3 TASR
29.7.2021 10:53

Zamestnancov bratislavského i martinského závodu Volkswagen Slovakia čaká celozávodná dovolenka, spoločnosť preto preruší výrobu na dva týždne. Informovala o tom hovorkyňa firmy Lucia Kovarovič Makayová. Odstávka bude trvať od 2. do 13. augusta.

Volkswagen logo 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

 Tento čas si závody vyhradili na údržbu zariadení a úpravu vo výrobných prevádzkach. Výroba nástrojov v Stupave bude pokračovať bez prerušenia. "Počas letnej plánovanej odstávky výroby bude v nasadení niekoľko stoviek zamestnancov predovšetkým z oddelenia údržby a plánovania, ktorí budú spoločne s pracovníkmi dodávateľských firiem realizovať naplánované práce," poznamenala hovorkyňa. 

Väčšinou pôjde o prestavby a technologické úpravy výrobných liniek, implementácie nových zariadení, pravidelnú údržbu výrobných technológií a ďalšie úlohy vo výrobných halách, ktoré nie je možné uskutočniť počas plnej prevádzky. Pre príchod nových generácií dvoch modelov áut sa v bratislavskom závode tiež začne počas celozávodnej dovolenky s prestavbovými prácami v existujúcej karosárni.

Výroba komponentov pre prevodovky a podvozky v Martine bude takisto na dva týždne pozastavená. "V martinskom závode prebiehajú aktuálne práce aj mimo výrobnej haly. V uplynulých týždňoch bola ukončená stavba chodníka spájajúceho vrátnicu závodu a autobusovú zastávku v priemyselnej zóne Sučany," poznamenala hovorkyňa. V Martine sa tiež pracuje aj na novom parkovisku pre zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok