Pojednávanie s Gašparovičom a Vlčanom odročili na 7. septembra

TA3 TASR
29.7.2021 10:42

Hlavné pojednávanie s bývalým šéfom kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Petrom Gašparovičom a bratislavským expolicajtom Ladislavom Vlčanom na Špecializovanom trestnom súde odročili na 7. septembra. Sú obžalovaní z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

Pokúsia sa vypočuť Petrova

Súd vyhovel obhajobe a navrhol výsluch bývalého námestníka riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Karola Ceba. Mal byť účastníkom stretnutia podnikateľa Dušana Bočkaya s obžalovanými a vtedajším šéfom KÚFS Ľudovítom Makóom. Riešiť mali podmienky odblokovania majetku Bočkayovej firmy. „Ide o okolnosti stretnutia medzi Dušanom Bočkayom, obžalovaným Petrom Gašparovičom a pánom Cebom,“ vysvetlil ešte skôr obhajca obžalovaných Adrián Kucek.

Opätovne sa pokúsia vypočuť aj podnikateľa Petra Petrov po ktorom je vyhlásené pátranie v súvislosti s možným manipulovaním výpovedí svedkov v inej kauze. „Bude potrebné svedka zabezpečiť na hlavné pojednávanie. Keďže sa nedostavil na hlavné pojednávanie, i keď mu bolo riadne a včas doručené predvolanie,“ uviedla samosudkyňa Ružena Sabová.

Na výsluchu Petra Petrova trvajú obžalovaní. „V prípade, ak by svedok, ktorý sa riadne nedostaví, bol zabezpečený inštitútmi trestného poriadku, vopred sa dávajú otázky, ktoré sa takémuto svedkovi položia,“ ozrejmil Kucek.

Dvojica je obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Zadržaní boli na začiatku decembra 2020 počas akcie Judáš. Národná kriminálna agentúra v rámci nej obvinila osem osôb. Medzi obvinenými boli aj bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský, či námestník SIS Boris Beňa, ako aj ďalší bývalí predstavitelia SIS a bývalí vysokopostavení funkcionári Policajného zboru a finančnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok