Búrky potrápili Trnavský kraj. Ich následky likvidovalo aj 34 dobrovoľných hasičov

TA3 TASR
29.7.2021 09:06

V súvislosti s hydrometeorologickými výstrahami, ktoré vydal Slovenský hydrometeorologický ústav na stredu (28. 7.), príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Trnavskom kraji zasahovali celkom trikrát. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

hasiči búrka zásah 1140 px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Hasiči z hasičskej stanice v Trnave zasahovali raz a hasiči z hasičskej stanice v Piešťanoch dvakrát. "Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov na cestách a na jednom osobnom motorovom vozidle. Pri udalostiach zasahovalo spolu sedem príslušníkov a boli nasadené tri kusy hasičskej techniky," uviedla Košťálová.

K zásahom boli privolané aj dobrovoľné hasičské zbory obcí Veľké Kostoľany, Chtelnica, Madunice, Malženice, Kátlovce, Krakovany, Lošonec a Vrbové, ktoré zasahovali deväťkrát. "Celkovo zasahovalo 34 členov dobrovoľných hasičských zborov a nasadených bolo deväť kusov techniky. Dobrovoľní hasiči odstraňovali spadnuté stromy z cestných komunikácií a raz aj z telefónneho vedenia," doplnila krajská hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok